Tanker fra en tenkende tenker

torsdag, mai 25, 2006

Auto reply: Ja, det er greit det

Alle opplever vi det. En eller flere morroklumper på jobben, i familien eller i vennekretsen som p ådød og liv skal sende ut alle morsomheter, "nyttige" lenker og tips om enhver nyhet som har skjedd.

Noen av lenkene er selvsagt både morsomme, nyttige og interessante, men alt med måte. Noen har bare ikke evnen til å se når de tramper over grensen til å være innpåsliten.

I teknologiens vidunderlige verden har vi selvsagt løsninger for slikt. Vi har spamfiltre og vi kan legge på regler som automatisk sletter mail fra personer eller mail med ord som vi ønsker å ignorere. Dette hjelper selvsagt, men det gir jo ikke avsenderen noe hint på noen som helst måte.

En tidligere kollega av meg hadde en elegant løsning på dette. Jeg husker ikke akkurat når det var, men det var ihvertfall like etter at vi fikk muligheten for å legge inn regler på innkommende eposter i mailprogrammet vårt. Jeg tror det var midten eller slutten av 90-tallet han kom opp med løsningen.

En annen kollega sendte stadig ut epost til alle for å advare mot det ene viruset etter det andre og trodde også at han var den eneste som fikk med seg at det skjedde ting rundt i verden. Antall epost per dag var høyt og den gikk selvsagt til alle i det store selskapet.

- Ja, det er greit det, fikk han som svar på en av epostene en dag.

- Hva mener du med det, spurte han da per epost.

- Ja, det er greit det.

- Hva mener du?

- Ja, det er greit det.

Og slik fortsatte det. Hver gang han sendte en epost som også min andre kollega fikk, så fikk han automatisk det samme svaret. Utrolig nok tok det sin tid før han skjønte at det var en auto reply. Enda verre var det kanskje at han ikke tok hintet i det hele tatt.

I dag har de fleste skjønt at å hele tiden sende ut den ene meldingen teitere enn den andre til ALLE i selskapet er dumt. Spesielt når alle de også må følge med når den ene dotten etter den andre må svare med sine vittigheter og selvsagt trykke: "Reply All" knappen.

Dette er tydeligvis et internasjonalt problem, for noen har faktisk tatt seg bryet med å lage en egen nettside som skal gi et hint til de som gjør det. Den kan du sjekke ut her.

Kanskje vil det hjelpe litt på epost problemet jeg opplever på jobben for tiden? Jeg skal ihvertfall prøve den webadressen ved neste anledning. Hvis det ikke virker, så blir det en auto reply med "Ja, det er greit det.".

Så hvis du stadig mottar en slik epost fra meg, så har du ihvertfall fått et ganske kraftig hint her nå.

1 kommentar:

Martin Bekkelund sa...

Fiffig løsning på et delikat problem.

Minner for øvrig litt om en post jeg skrev for en tid siden.