Tanker fra en tenkende tenker

søndag, februar 19, 2006

norwegian.reddit.com?

Internetts beste sosiale bokmerketjeneste har opprettet en egen side for artikler om OL og ber om forslag til flere nye sider. Jeg har foreslått en norsk side og ber herved den norske bloggosfæren om hjelp.

Gå til request.reddit.com og stem frem forslaget om en norsk utgave. En slik side vil kunne bidra til mer trafikk til alle bloggere, men den vil også kunne ta med seg alle mulige andre artikler som skrives på norsk. Med reddit vil vi kunne få en god felles oversikt over hvilke artikler på norsk som er verdt å skrive om.

I tillegg til at jeg er kjempebegeistret for reddit som en tjeneste, har jeg også fått veldig sansen for maskoten deres. Den er fra fremtiden og har sin egen blogg. For ikke så lenge siden gikk den ut i streik mot dårlige arbeidsforhold.

5 kommentarer:

pursun sa...

hvorfor ikke oppfordre noen flinke norske programmere til å lage noe slikt? ingen av de eksisterende sånne tjenestene er så gode at det ikke er ikke plass til mer innovasjon!

pursun sa...

skrivefeil: "at det ikke er plass til"...

Anders Brenna sa...

Det var min første tanke, men så kom jeg til å tenke på at det bare er et spørsmål om tid før Reddit kommer til å gjøre noe sånt.

Jeg tror ikke det er økonomisk potensiale for så mange slike prosjekter og i hvertfall ikke for en som primært satser mot Norge. Reddit har virkelig lykkes i å lage en enkel og god oversikt, så jeg vil helst fortsette med den.

Desverre har disse sub-reddit sidene vært nede endel i dag. Vi får håpe de raskt får dem opp og gå.

I mine øyne er det ingen tvil om at vi trenger denne typen tjeneste i Norge. Bloggrevyen er bra til å følge med på blogger, men vi trenger en side som ikke er så opptatt av det siste og nyeste, men heller av hva som er mest leseverdig. Da er det en fordel om det kombinerer, blogger, MSM og andre kilder.

børge sa...

Hva er det som gjør reddit bedre enn Spurl (som jeg har skrevet om på bloggblogg)?

Anders Brenna sa...

De har en maskot fra fremtiden.

(Det var faktisk det svaret folka bak prosjektet svarte, når en næringslivsavis spurte dem om hva som skilte dem fra konkurentene)

Det er noe med hvor enkelt og elegant systemet er. Jeg kan ikke helt forklare det, men jeg synes at reddit-systemet er flinkere til å få frem artikler om jeg faktisk har lyst til å lese.