Tanker fra en tenkende tenker

torsdag, februar 23, 2006

no.reddit.com er på plass

Det tok ikke lang tid fra jeg og endel andre ba om å få en norsk reddit side, til det ble en realitet. Vi fikk ikke kjempemange stemmer, men gutta bak tjenesten var veldig begeistret for å utvide til andre språk.

Jeg skrev forøvrig en artikkel i dag om hvordan nye internettselskaper klarer seg med små beløp, i motsetning til under dotcom tiden når de brente av store hauger med penger. I artikkelen bruker jeg reddit som et eksempel.

Kort tid etterpå var det lagt ut ganske mange linker til artikler på norsk. Nå oppfordrer jeg resten av bloggosfæren til å legge ut linker til bloggartikler og andre artikler som de synes er interessante. Ikke pøs på, men begrens deg til de med høy kvalitet og som du tror andre også kan ha interesse av.

Dropp engelskspråklige innlegg. De hører ikke hjemme der.

4 kommentarer:

Meffe sa...

Hva er det denne herligheten går ut på? Jeg var inne å så, men forstod aldri helt hva det gikk i.

Lasse G. Dahl sa...

Støtte til meffe. Jeg mener, hva går dette ut på, og hvordan kan det hjelpe meg?

Anders Brenna sa...

Jeg skrev litt mer om siden i forrige innlegg.

Kort fortalt er det en nettside der folk kan legge ut lenker til artikler de liker og som de mener at andre vil ha glede av.

Det jeg liker med systemet er at det fungerer som et filter for alle mulige artikler som er der ute, og presenterer de som fremstår som mest interessante.

Selv er jeg en lesehest som liker å lese godt skrevne artikler om mange forskjellige emner. Desverre er det flere dårlige artikler enn gode og jeg vil helst bruke tiden min på de gode. Det hjelper reddit.com meg med.

I tillegg er jeg veldig fascinert av oppstartsselskaper og hva som skal til for å skape noe internasjonalt ut av ingenting. da er det gøy å følge med på selskaper som reddit og på firmaet Y Combinator som står bak dem.

Noen av de beste artiklene jeg har lest på nettet, har jeg funnet gjennom reddit. Nå håper jeg på tilsvarende effekt for norske artikler.

Det kan jo også tenkes at det er med på å fremme artikler fra blogger som ikke er så mye lest.På den engelskspråklige reddit står ikke blogginnlegg tilbake for main stream media når det gjelder frekvens og populæritet. Kvaliteten er også i hvertfall like bra.

bjorn sa...

no.reddit.com tok jo som kjent aldri helt av ..

Men nå som reddit er blitt open source er det vel på tide at noen startet en kudoskiller snart? ;-)