Tanker fra en tenkende tenker

søndag, november 06, 2005

Google is evilFor andre gang på rad har Google's Blogger bugget så jeg mistet innlegget mitt når jeg skulle publisere det gjennom Opera browseren.

Dette er neppe tilfeldig. De har gradvis kuttet støtten for Opera i Google Adwords og Google Adsense. Jeg har ikke oppgradert Opera i mellomtiden heller, så det er definitivt ikke en Opera bug.

Så nå tvinger de meg over på IE eller Firefox. Firefox er bra, men kan ikke måle seg med Opera. IE er installert fra før og jeg er ikke så lysten på å måtte bytte mellom tre browsere for å kunne bruke internett. En skulle kanskje tro at Google var et selskap som forsto at dette var galt. Med tanke på deres motto "Don't be evil", så finner jeg dette ganske hårreisende.

Er det ambisjonen om å overgå Microsoft i alt som slår til? Til og med der Microsoft tråkket over?

Webaksess skrev om Google' smanglende støtte for Opera først. Nå har jeg fulgt opp, og det håper jeg mange andre også gjør. Dette er en utvikling i gal retning.

Skal jeg orke å skrive innleggene på nytt? Tja, jeg vet ikke. Det blir liksom ikke det samme. Jeg liker best å skrive innleggene mine i full fart uten å bruke for mye tid på redigeringer.

7 kommentarer:

Asle Ommundsen sa...

Leste akkurat et dagsferskt innlegg fra en annen blogger som har akkurat det samme problemet: Blogger ate my post! Min oppfordring er at flest mulig som opplever slikt kontakter Google, jo flere klager de får desto større sjanse er det kanskje for at de skjerper seg.

Anders Brenna sa...

Takk for tipset!

Jeg leste akkurat at de har et Firefox referral program som man kan legge inn ved siden av Adsense, men det blir ikke jeg med på så lenge de holder på på denne måten.

Over en tid nå så har jeg vurdert å bytte vekk fra Blogger, men jeg har ikke hatt ork. Dette kan nok fremskynde det hele.

Asle Ommundsen sa...

Selv bruker jeg Movable Type og er strålende fornøyd, og anbefaler den på det varmeste. Lisensene deres kan være litt forvirrende, men det er faktisk gratis for private å bruke Movable Type, også hvis man har litt reklameinntekter.

børge sa...

Nå som du har egen serverplass på nettet ser jeg ikke helt grunnen til å ikke sette opp en WordPress-blogg der. Spesielt når de gjør alt arbeidet for deg. Jeg tror det kan være smart å prøv å finne seg alternativer til Google sine løsninger nå som de bare vokser seg større og større. Selv er jeg på utkikk etter en annen søkemotor for tiden. Noen forslag?

Anders Brenna sa...

Jeg har ikke noe problem med at Google vokser seg store, på samme måte som jeg heller ikke har noe problem med at Microsoft er et gigantisk selskap. Det jeg har problemer med, er når de store selskapene misbruker sin markedsmakt eller gir blaffen i hvordan det totale markedet bør utvikle seg.

Jeg er en sterk tilhenger av å la markedskreftende får virke, men at den får rettelser og justeringer når ting går i gal retning. Vi som bloggere bør spre dette budskapet som ild i tørt gress slik at det går opp for dem at de her bør endre sin filosofi og fremgangsmåte.

Tore Skobba sa...

Selv har jeg lært av erfaring at hvis jeg skriver lange tekster så skriver de på min klient, så kopier og lim inn i nettleseren. Egentlig rart at ingen browsere har en funksjonalitet for å alltid lagre det du skriver inn (lagringen nå virker jo ikke konsistent, noen ganger kan du ta back og alt er i orden). Er nok noe som kommer, kanskje i IE7..

julie sa...

Hvorfor er Opera bedre enn Firefox? Firefox fjerner all den irriterende reklamen.