Tanker fra en tenkende tenker

tirsdag, oktober 04, 2005

Svensk Singstar

Jeg kjøpte den svenske Singstar platen hos Free Record Shop i dag. Med tanke på alle svenske hits vi nordmenn digger burde dette vært en sikker hit.

Det var det ikke!

Akkurat som på den norske platen så er det et veldig tynt utvalg og det er de samme engelske låtene som på den norske. De har valgt noen artister som sikkert er kjente i Sverige, men jeg kjentte vel bare igjen 2 av dem. Og begge er ikke bra.

Så det eneste vi har fått ut av denne utgaven er låten Ooa hele natten med Attack. Den er jo fortsatt kongebra på fest, men en bra låt er lite, selv til en Singstar utgivelse å være.

Innholdet på den neste Singstar platen ser mer lovende ut og den kommer vel nå snart. Jeg så et sted at det sto 10. oktober, men det kunne de ikke bekrefte i butikken.

Vi har nå kjøpt alle Singstar utgivelsene og hatt det kjempemorro med dem. Heldigvis bor vi i et hus og den eneste vi plager med støyen er leieboeren i etasjen under.Kjøpevilligheten for disse Singstar platene er på topp og mange jeg kjenner kjøper en Playstation kun for Singstar. Det er det vi kaller en Killer App på IT-språket.

Det forundrer meg at ikke X-Box eller PCene får noe tilsvarende. Det er jo ikke et avansert konsept. Det dreier seg om en låt man ikke trenger å gjøre noe som helst med. Så finner man frem teksten og lager et system som klarer å oppfatte om man treffer riktig toneleie.

Dette burde være et godt case for åpen kildekode utvikling. Det må da være noen der ute som kan litt om programmering mot mikrofoner? Tenk om vi kunne lagt inn våre gamle CD plater og så fått en Singstar klone?

Ettersom musikkindustrien selv er flaskehalsen her med sine håpløse holdninger til copyright så får vi ikke muligheten til å plage naboer og leieboere med musikk vi liker. Selv kunne jeg godt tenkt meg en utgave med Queen sangene, Metallica og AC/DC. Andre har sikkert andre ønsker. Det vil neppe komme ut på Singstar, så jeg får sette min lit til at noen med kunnskap lager en piratkopierende utgave til PCen.

Musikkindustrien har nå muligheten til å sette seg i et teknologisk førersete i et marked som vokser og som har et svært betalingsvillig publikum. Sjansen for at de tar den sjansen er nok ikke stor. De venter sikkert til 4-5 år etter at en fullgod piratkopierings løsning er på plass.

Nei, det er enda godt at musikkindustrien snart står på gata og tigger, mens artistene klarer seg godt igjennom Podsafe musikk og lignende.(Podsafe musikk er musikk som podcastere ikke må betale for å spille i en podcast, men som allikvel kan måtte kjøpes)

3 kommentarer:

mittlilleliv sa...

Kan tenke meg Singstar var skuffende. Jeg har selv ikke Signstar av den enkle grunn at jeg synes det er for dyrt i forhold til hva jeg får igjen.

En opensource løsning der brukerene selv legger inn tekstene? GENIALT! Ikke annet å si :)

Håper inderlig det er flere som leser bloggen din enn som svarer på innleggene og at en av disse kan starte noe slikt!

Morten Drægni sa...

Skal ha Singstar-party snart. Gleder meg! Men når kommer "Sosialist-singstar" med Internasjonalen, Et rødt flagg og Revolusjonens Røst?

mittlilleliv sa...

Morten: Det skjer nok aldri. Du kan jo foreslå det for Sony. En politisk versjon...