Tanker fra en tenkende tenker

tirsdag, oktober 25, 2005

Rikdommens stadier

Penger er ikke alt sier folk, men det kommer an på hvilket av rikdommens stadier man står i.

1. Penger er alt
Hvis du ikke har nok penger til å betale regningene eller få nok mat så er du på dette stadiet. Mange (de fleste?) studenter har vært innom dette stadiet og det har også endel andre opplevd i tunge perioder.

2. Penger er ikke alt
Man har nok penger til å leve og man er i stand til å prioritere en ting forran en annen, men det er fortsatt langt til å ha god råd. Et typisk stadie for småbarnsforeldre. Et ellers godt liv settes på prøve.

3. Penger er ikke det viktigste
Nå er man i middelklassen. Ting går greit. Man klarer å spare opp til ting man ønsker seg og man overkommer overraskende regninger fra bilverkstedet ved å utsette ønsket.

4. Penger er ikke viktig
Øvre middelklasse. Man har råd til det man ønsker seg, men klarer å vente med å kjøpe det. Man kan jo like gjerne kjøpoe det en annen dag. Behovet er ikke like sterkt lengre.

5. Glem penger. Jeg vil ha makt!
Nå begynner vi å snakke. Hva er det som holder suksessfylte grundere og toppledere i gang? De ønsker å oppnå noe og påvirke (bestemme). Det er vel her de fleste av oss drømmer om å være, men de færreste av oss opplever det.

6. Ooops! På tide å tenke på ettermælet
Ja, så ble vi mektige da. Hva nå? Dette er et fascinerende stadie. Brutale businessmenn får det plutselig for seg at de ønsker å fremstå annerledes og begynner å tenke på hvordan de skal huskes. Tenk Alfred Nobel, Rockefeller og kanskje noen nordmenn...

7 kommentarer:

børge sa...

Fin oversikt dette her, hva fikk deg til å skrive den?

Jeg så også den "hvor mye er din blogg verdt"-greia i dag, forresten. Sto det om den i Boing Boing? På min forrige plasering kom den faktisk opp i over 7.000 dollar! På min nye adresse lå det nærmere din sum.

Anders Brenna sa...

Jeg skulle egentlig skrive om bloggernes makt, etter at VamPus hadde en artikkel om det, men så svirret tankene i retning av noe jeg alltid pleier å si om rike business folk i Norge. Dermed skrev jeg dette i steden. Likte du det?

Jeg har endret litt på annonser på web'n også. Nå er det et toppbanner og jeg har fjernet tårnet på siden. Tenkte jeg skulle skrive en artikkel om hvor latterlig lite man får inn på annonser på bloggen krysset opp mot "How much is your blog worth" gjennom P/E metoden. Vi får se om jeg får inspirasjon og tid.

Alf Ivar Tronsmo sa...

Ja, jeg kjenner igjen det du skriver her ja. Dette inspirerte meg til å skrive litt om omtrent det samme temaet på min egen blogg. Du kan lese det her: http://www.tronsmo.com/blog/archives/72

Pussig at jo mer penger du klarer å samle sammen, jo mindre viktige blir de.

Anders Brenna sa...

Ja, men det er også sånn at mye vil ha mer.

Personlig tror jeg at jeg kan motstå den fristelsen og heller fokusere på hva jeg vil. Jeg har en god jobb nå og er veldig fornøyd, men jeg er allikvel misunnelig på fattige grundere som står midt i den verste perioden med en kombinasjon av usikkerhet og potensiale.

mittlilleliv sa...

Meget godt beskrevet...

Jeg vil på toppen!

Anders Brenna sa...

Takk for det!

Jeg antar at du med toppen mener det høyeste tallet? Punktet på toppen av artikkelen er vel ikke noe særlig å trakte etter, eller hva?

Anonym sa...

Et godt råd før det går for langt:

http://www.vgb.no/4110/

:-) manavy