Tanker fra en tenkende tenker

fredag, oktober 14, 2005

Radio reborn

Et tips om Pandora og The Music Genome Project ga meg plutselig troen på radio og musikkindustrien tilbake.

Jeg er som kjent svært lite begeistret for norske radiokanaler. Utvalget er fraværende og alt programmeres inn mot Kvinne 32 eller andre lignende stereotype markedsnisjer. Å sitte i bilen på lengre turer er håpløst fordi det kan gå flere timer før en eneste god låt spilles (Jada, jeg har nok blitt gammel).

Pandora er en betalingstjeneste hvor man selv kan sette sammen sin egen radiokanal. Man oppgir artister og låter man liker og så settes det sammen en spilleliste. Systemet er imidlertid mer avansert enn bare å sette sammen de låtene du oppgir. Den har et underliggende system for å sammenligne låtenes egenskaper slik at den også setter sammen musikk du ikke har hørt før, men som bør passe deg ut i fra de valgene du har gjort. Systemet lærer også fortløpende etterhvert som du gir tommelen opp eller ned. Musikken som velges vil ikke automatisk velges ut, men den kommer etter en periode.

For meg er dette en revolusjon. Jeg har en relativt variert musikksmak, og nå kan jeg få satt det sammen av musikk jeg liker samtidig som jeg kommer over nye ting. Hvis jeg finner noe jeg liker så er det også en link til å kjøpe musikken fra iTunes eller Amazon.

Prisen er på 3$ i måneden og det er ikke gærent. Man får først 10 timer med gratis lytting, men jeg er overbevist etter bare en halvtime. Det eneste jeg er spent på nå er om UMTS kortet er stabilt nok til å lytte under en kjøretur. Desverre tror jeg ikke det, men det bør ikke gå altfor lang tid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du burde definitivt sjekke Podcasing. Jeg synes også radio i Norge er omtrent like attraktivt som amputering uten bedøvelse, men har funnet Podcasts og lydbøker som en gave fra åven....

http://www.logganalyse.com/knowledge

Anders Brenna sa...

Jeg sjekker definitivt podcasting...

Nå har jeg lyttet på mp3 spilleren min siden like etter nyttår, og jeg har også gjort noen forsøk med å podcaste selv også.