Tanker fra en tenkende tenker

torsdag, oktober 20, 2005

Luksushotell uten internett

Jeg har nå overnattet på det råeste hotellrommet jeg noen gang har sett. Standardprisen var vistnok 800 euro for et døgn, men det betalte heldigvis ikke jeg. Med en sånn pris var det litt rart at internett ikke var inkludert.

Jeg har vært på et seminar i Hellas og ankom hotellrommet ved midnatt. Hotellet var fullt, og noen måtte derfor bo i noen andre rom. Jeg var en av dem. Stakkars meg.

Rommet var stort. Det var en svær dobbeltseng, en sofagruppe, en 42 tommers flatskjerm, et stereoanlegg og en sofagruppe. En fjernkontroll for å styre alt dette i tillegg til gardinene og belysningen lå på nattbordet. Utenfor vinduet hadde jeg en stor veranda og et eget svømmebasseng med boblebad på 2*15 meter. Nedenfor leiligheten var en badestrand og utsikten utover middelhavet og inn til nærmeste landsby var upåklagelig. Jeg tok meg en svømmetur på 34 lengder for å våkne ordentlig opp på morningen. Det var litt kaldt med 28 grader, så jeg burde nok ha justert temperaturmåleren på det digitale displayet kvelden i forveien.

Badet var heller ikke så verst. Det var på størrelse med ett roms leiligheten vi leier ut i sokkelen på huset vårt. Det var marmor overalt, og et stort boblebad var bygd inn i golvet. Der satt jeg og dusjet mens jeg så en gresk dubbet utgave av Ole Brumm på flatskjermen på veggen. Selve toalettet var adskilt i et eget rom, og det samme var en steamdusj/badstu med egen sitteplass. I hjørnet sto en stor motorisert tredemølle, omtrent som de SATS og Nautilus har, bare litt større og med noe mer funksjonalitet. På veggen hang det treningsmanualer og det lå en matte på gulvet for aerobics og situps. Det lå også en TV-shop type treningsdings der. Alt lå til rette for et sunt liv i det rommet, men dette var vel ikke akkurat morgenen for de store idrettsaktivitetene...

Jeg tok meg litt ekstra god tid og hadde egentlig ikke lyst til å forlate rommet. Med en sånn luksus er det nesten tragisk å bare tilbringe noen få timer der, og attpåtil alene.

Med tanke på all den utrolige luksusen som var på rommet, og også på hotellet ellers så er det egentlig rart at man måtte kjøpe et skrapelodd for å komme på internett. Hva er vel 2 euro i tillegg når man bor sånn? Jeg kom meg på nett via noen PCer på egne internettrom så jeg fikk lest mail. Egentlig hadde jeg tenkt til å kjøpe et kort for min egen PC også, men det fikk jeg rett og slett ikke tid til. Det er liksom litt hassel å komme seg bort til resepsjonen i de korte pausene, bare for å ta PCen på internett.

Et annet sted hvor de også var gjerrige på internett, var på flyplassen i Athen. På returen hadde jeg business class, så vi tok turen innom Lufthansa's business lounge. Tror du internett var gratis der? Neida. Det kostet 12 euro for 2 timer. Hva er det egentlig disse organisasjonene tenker på? De deler ut gratis snacks, kaffe, øl og vin fordi man betaler for dyre billetter, men så skal de ha betalt for internett?!? Det koster dem ikke mye å sette opp eller drifte, og hvis de absolutt må ta betalt for det så burde de heller legge litt på prisen.

Sånn er det forøvrig på de fleste hoteller i Norge også. Grådige idioter! Noen burde sette opp en liste over hoteller med gratis internett. Den ville sikkert blitt flittig brukt, og jeg ville definitivt foretrekket det hotellet som hadde det. Det vil være 10 ganger så lojalitetsbyggende som de idiotiske fordelskortene de har. Noen har skjønt tegninga, men de er i mindretall.

5 kommentarer:

Espen sa...

Vi får håpe dette bare er noe som henger igjen fra den tiden som internett var dyrt og utilgjengelig... Og at dette forsvinner om ikke så alt for lenge, selv om jeg har min tvil!

Hjorthen sa...

Dette kommer nok. På hotellet hvor jeg jobber så går det i svinedyre skarapekort, men hvis du ikke har noe imot å sitte lobbyen kommer du inn på gratisnettet vårt der. Der har vi også en stasjonær PC til fri benyttelse for gjestene, så det kunne vært verre.

Er det noen som er interessert i et Choicekort?;-)

Knut Albert sa...

Radisson SAS har visstnok fri trådløs internettbruk på sine hoteller i Europa. JEg er enig i at jeg også ser etter dette, jeg var nettopp "gjest" på et hotell i Italia der de skulle ha 25 Euro for et døgn. Som en kollega fra Luxembourg påpekte er det det man betaler for en måneds aksess andre steder!

Kenneth Ølstad sa...

Rica-kjeden annonserer med gratis internett på de fleste hotellene sine. Om det er trådløst på alle rom eller bare en PC ved resepsjonen sier de ikke noe om...

Anders Brenna sa...

Det er nok som regel trådløsst overalt. Jeg håper andre hotell tar til fornuften etterhvert også. I mellomtiden får vi henge ut de som ikke gjør det.

Hyggelig å høre fra deg igjen Kenneth. Det er en stund siden sit.