Tanker fra en tenkende tenker

torsdag, oktober 20, 2005

Send tips

Etter å ha lest Hjortens innlegg om det siste trojanerviruset, så slo det meg at blogger også bør ha en "Send Tips" link. Innlegget hans var så bra at jeg følte for å tipse noen som sjeldent leser blogger.

Da var det tungvint å åpne mailprogrammet, kopiere linken og så sende avgårde en mail. Nå vet jeg ikke hvor virkningsfullt en sånn link er for de etablerte mediene, men jeg vil tro at det gir en god økning i lesermengden. Hvis ikke hadde de vel ikke tatt seg bryet med å legge til den funksjonaliteten.

Innen bloggmiljøet leser vi mye av hverandres innlegg, enten gjennom RSS eller via portalene Ettellerannet.net og Bloggrevyen. Desverre er det mange innlegg som ikke når ut til et så stort publikum som de fortjener. Hvis alle bloggere hadde en "Send Tips" funksjonalitet så tror jeg at vi raskere ville økt interessen for blogging i Norge.

Når jeg forteller om blogging i de miljøene jeg ferdes, så har alle hørt om det, men få har begynt å lese blogger. Enda færre har fattet interesse for å blogge selv. Vi trenger å tipse disse uvitende stakkarene slik at de ikke går glipp av for mye. Da vil vi også omvende noen av dem til selv å blogge.

5 kommentarer:

børge sa...

Vel, både du og veldig mange andre bloggere som bruker Blogger har jo en "send e-post"-link tilknytta hvert innlegg. Og om du vil kan du gjøre om det stygge ikonet til en tekst, f.eks "send tips".. :)

Jeg skulle veldig gjerne likt å ha en slik link selv, har tenkt på det flere ganger, men jeg aner ikke hvordan jeg kan gjøre det.

Anders Brenna sa...

:-)
Der satte du meg godt på plass. Funksjonaliteten er der, men jeg har rett og slett gått glipp av den. Ja, ja, jeg begynner vel å bli gammel.

Synd at ikke alle har det, da.

børge sa...

Hehe.. :)

Anders Brenna sa...

Jeg tror jeg skal presisere litt hva jeg er ute etter.

Et ikon er greit, men ikke godt nok. Jeg vil ha en tekstboks med navn på tipser, en tekstboks med emailadresse til mottaker og en knapp for å sende den avgårde.

Å måtte gå til et nytt vindu for så å sended derfra blir for tungvint og dermed for lite brukt.

hemo sa...

Sjølv har eg laga meg ein "GmailThis!"-knapp i Firefox. Merk litt tekst frå blogginnlegget (eller artikkelen) og klikk på knappen.

Eksempel og kode finn du her.