Tanker fra en tenkende tenker

søndag, oktober 23, 2005

Leserundersøkelse

Nå har jeg installert phpESP, et åpen kildekodesystem for brukerundersøkelser. Jeg tenkte at jeg skulle teste det gjennom å undersøke litt om hva mine lesere synes om bloggen min.

Hvis det fungerer tilfredstillende så skal jeg bruke det både til å hjelpe grundere med å gjennomføre markedsundersøkelser, men også for å få frem noe statistikk fra bloggosfæren.

Gå her for å delta.

Gi meg innspill på feil og mangler. Dette er ikke en proff undersøkelse, men jeg tror at det uansett kan bli litt gøy å se. Etterhvert får vi kanskje frem en mal som andre bloggere også kan bruke.

7 kommentarer:

mittlilleliv sa...

Da har jeg vært gjennom spørre undersøkelsen.

Anders Brenna sa...

Takk! Jeg så det.

Allerede nå ser jeg at jeg har gjort noen feil i undersøkelsen, men det får ikke hjelpe. Vi får ta det på nybegynnerkappen.

Jan Petter sa...

Da var det gjort :)
Skal bli spennende å se hva konklusjonene vil bli, f.eks på innhold.

/Jan Petter

Anders Brenna sa...

Jeg tror jeg skal presisere at alle spørsmålene er frivillig. Det betyr at dere ikke trenger å oppgi email adresse hvis dere ikke vil.

Jeg kommer uansett ikke til å dele ut email adressene.

Anders Brenna sa...

Uten å foregripe for mye, så kan svare litt på et av innspillene fra spørreundersøkelsen og si at det er min intensjon å legge til rette for at andre også kan bruke min installasjon for å lage en undersøkelse for sin egen blogg. De som ikke kan vente til jeg har funnet ut av dette, kan installere programmet selv. Dere finner det på phpESP.SourceForge.Net.

Det er mulig at dere er smartere enn meg, men jeg slet litt med å få det til å virke. Dessuten er bruksanvisningen håpløs/fraværende (ja, det var så ille at jeg prøvde å lese bruksanvisningen).

hemo sa...

Spørsmål 6: Det skal stå norskeblogger.com i parantesen, ikkje norskeblogger.no som framleis er uregistrert...

Anders Brenna sa...

Jeg vet. Desverre får jeg ikke endre på det uteen å lage en ny undersøkelse. Spørsmålene er ikke akkurat optimale heller.

Dette var en test, og så får jeg se om jeg eventuellt lager en seriøs spørreundersøkelse for bloggeen min på et senere tidspunkt.

Erfaringene med systemet er imidlertid ganske bra så langt. Det fungerer godt og begrensninger ligger først og fremst i min manglende erfaring med å lage spørreundersøkelser.