Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, oktober 22, 2005

Forbud mot innbruddsalarm

Klokken er kvart over tre natt til lørdag og jeg har vært våken en time pga. en innbruddsalarm i nabohuset. Det er ikke innbrudd og ingen er hjemme fordi naboen døde for en måned siden.

Politiet er ringt, men de prioriterer neppe å komme og slå av en alarm. Selv er jeg i desperat behov av litt søvn nå, så det er like før jeg bryter meg inn og smadrer hele det forbanna systemet. Jeg drømmer også om å tvangsoperere alarmsystemet inn i hodet på de som selger og monterer denne typen systemer, det vil si å gjøre dem om til cyborger med en hvinende alarm skrudd inn i hjernen deres.

Hylende lydalarmer som ikke er koblet opp til en sentral er en idiotisk ide. Jeg klarer ikke å se for meg at den har en effekt i forhold til innbruddstyver heller. Det er jo ingen som går ut for å sjekke, i hvertfall ikke før det har gått så lenge at man har rukket å bli gæren av støyen.

Min bror bor i San Diego i USA og ved leilighetskomplekset sto det et skilt om at det var forbudt med innbruddsalarm i bilen. Det var også oppgitt hvilken sum boten var på og den var relativt høy. En god ide spør du meg. Det gjør nok ikke naboen, han er dau.

3 kommentarer:

mittlilleliv sa...

Innbrudsalarmer er et resultat av at samfunnet ikke lenger prioriterer å strffeforfølge kriminelle, om politiet hadde fått de ressursene de trengte hadde det ikke vært marked for alarmer, da hadde politiet kunne drive aktivt forebyggende arbeid, buret inne folk rett etter forbyrtelsen og vi borgere hadde kunnet leve fredelig.

hemo sa...

Løysinga heiter "Sov i ro".

Eirik sa...

Jeg synes å bryte seg inn å smadre alarmen høres ut som en grei løsning i en presset situasjon. Ellers kunne du jo ringe de pårørende til an avdøde og legge telefonen åpent slik at de hører bråket. Det ville kansje være litt slemmere en å bare bryte seg inn når jeg tenker meg om..
Sjansen for at onkel politi kommer kjørene er også liten, alarmen hadde da allerede gått..
Et forbud mot alarmer har jeg ingen tro på. Vi lever i et så fastrodd system, at forsikringsselskap, tytterbærpoleti og onkel politi neppe nynes det er noen god ide å slutte med bråkete instalasjoner, de bråker da nok til å vekke en nabo eller to. Det kan lett være et øyenvitne, til en sak som dog henlegges. Sånnt liker forsikringsselskaper.