Tanker fra en tenkende tenker

søndag, oktober 09, 2005

Kursforberedelser

I morgen og på tirsdag arrangerer jeg kurs for grundere og studenter. Det har gått med mye tid til forberedelser og jeg er ganske sliten akkurat nå.

Jeg tror jeg har god kontroll og at det kommer til å gå bra. Jeg er alene hjemme denne helgen så jeg har ikke blitt forstyrret i mine forberedelser. I dag var jeg på kontoret fra tidlig på morgenen og til litt over 2000. Hvis det er noe som ikke er på plass nå, så får jeg heller ta det i morgen tidlig eller improvisere litt.

Å sitte alene på et kontor er egentlig litt trist. Spesiellt når det er på en søndag. Radiokanalene i Norge er håpløse, men jeg koste meg med podcasts. Det ble 2 show fra ITAvisen, noen fra ITAvisen's Freecast, 5 fra Adam Curry's Daily Source Code og et ukjent antall fra IT Conversations. Det var faktisk en god opplevelse.

Normalt hører jeg på podcasts på min MP3 spiller med øretelefoner. Nå satte jeg opp lyden på PCen og spilte dem av der. Det var faktisk en ganske god opplevelse, så nå må jeg overbevise mine kollegaer i det åpne landskapet jeg sitter i til daglig.

En fin ting med radio er at den går kontinuerlig. Utfordringen med podcasts er at man da må sette sammen mange show for å fylle en dag. Dette burde vi kunne gjøre selv også, eller kanskje noen tar seg tid til å gjøre jobben som Podcast Jockey (PJ, det jeg tidligere har beskrevet som Podcast DJ)?

Det er for få norske podcasts til at vi kan generere en norsk nisje feed som varer en hel dag, hver dag, men vi kunne satt opp en feed bestående av norske og engelsksprklige feeds. Som en mann fra IT bransjen kunne jeg tenkt meg en feed som besto av: ITAvisen, Daily Source Code og noen utvalgte show fra ITConversations. De er alle tre såpass generelle og varierte at alle som jobber i IT bransjen burde kunne lytte til dem.

Etterhvert kunne vil lage enda mer spesialiserte feeds, f.eks. for .Net utviklere. Da kunne vi fortsatt beholdt noen av de generelle, men også lagt inn spesialiserte show som f.eks DotNetRocks.

REnt teknologisk er det ikke mer krevende enne å sette sammen en RSS feed med enclosures som peker til de forskjellige kilene. Jeg tror heller ikke at vi støter på et rettighetsproblem, da vi ville inkludert showene i sin helhet, samt at de fleste uansett lisensieres under Creative Commons lisenser.

Hmmmm. Jeg kunne godt tenkt meg å sette i gang med dette nå. Det er vel litt typisk meg. Her sitter jeg trøtt og sliten og har to krevende dager forran meg, men så fort tankene mine begynner å spinne innom noe interessant så blir jeg gira igjen. Jeg tror jeg skal holde litt igjen nå, og spare kreftende til neste helg.

5 kommentarer:

mittlilleliv sa...

Håper dette blir noe av!

Jeg for min del kunne tenkt meg politikk for eksempel, muligens generell IT.

Har virkelig tro på ideen din og håper virkelig dette blir noe av!

Anders Brenna sa...

Takk for oppmuntringen!

Jeg har diskutert det endel med Raymond og jeg tror vi sammen kommer til å gjøre noe ut av det. Problemet er som alltid: TID.

Derfor prøver jeg å legge ut ideene så kanskje noen andre også gjør noen forsøk rundt og spinner videre.

Anonym sa...

Når det er sagt, hva syns dere egentlig om IT-Avisen-podcast?

Jeg syns det er et bra initiativ, men jeg syns sendingene er altfor lange, og jeg syns de bør holde seg til IT-nyheter, tester og intervjuer, i stedenfor å prøve å gjøgle hele tiden.
De må skjønne at hvis vi vil le, så laster vi ned en annen podcast :)

Anders Brenna sa...

Jeg liker ITAvisens podcast. At de ler litt synes jeg bare gjør det mer interessasnt enn om de tørt skulle fortelle om nyhetene og så spille av intervjuene.

Når det er sagt så synes jeg også at showet blir litt langdrygt. Selv ville jeg heller hatt flere korte show på 15-20 minutter.

Terje Pedersen sa...

Helt enig med deg angående lengden på podcastene til ITavisen, dem blir jo bare lengre og lengre for hver gang!