Tanker fra en tenkende tenker

mandag, oktober 10, 2005

Bloggrevyen tar ledelsen

Med RSS støtte og statistikk over antall som har klikket på linken har Bloggrevyen fått et lite forsprang. Kan Ettellerannet svare?

Selv bruker jeg begge tjenestene og heier på begge to. Konkurranse er sunt og nå håper jeg at Ettellerannet svarer med noe spennende.

Kyrre vurderte å legge ned Ettellerannet, men ombestemte seg etter god respons fra bloggosfæren. Han åpnet for donasjoner, men lukket muligheten raskt. Jeg vil tro det var fordi nok personer donerte i løpet av kort tid, og at han ikke trengte mer for å dekke kostnadene. Han ba også om bistand til utvikling og jeg håper det er mange der ute som vil bistå for å løfte frem denne pingportalen.

Bloggrevyen var nede en lang tid og i løpet av den perioden tok Ettellerannet over. Jeg får i hvertfall hovedvekten av mine lesere gjennom dem. Nå håper jeg at begge tjenestene holder seg oppe og satser på å være med i lang tid fremover.

6 kommentarer:

Asle Ommundsen sa...

Du nevnte tidligere i en kommentar i webloggen til Kyrre Baker at du hadde lenket til Ett Eller Annet fra dag én av, men jeg har aldri sett noen lenke til Ett Eller Annet fra deg, og jeg har da lest webloggen din i noen måneder. Kanskje på tide å sette opp en lenke? Du er jo en flittig bruker av tjenesten ser jeg. :-)

Anders Brenna sa...

Jeg har tydeligvis blingset og forvekslet Ett Eller Annet med Nettdagbok. Det er nå rettet.

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det! (Muligens en forsinkelse før det blir synlig)

Min intensjon er selvsagt å linke til Ett Eller Annet og andre ping tjenester. De er en essensiell del av bloggosfæren og er nok en viktig inngangsport for nye blogglesere.

Asle Ommundsen sa...

Fort gjort. Jeg ville normalt ikke nevnt det, men når du presisterte i en post at du hadde lenke til dem, ja da klarte jeg ikke å la det være. ;-)

Forøvrig så er jeg en av dine trofaste lesere. Jeg synes du holder en veldig god kvalitet på artiklene, dét skal du ha skryt for.

Kyrre Baker sa...

Vel. Ett Eller Annet kan selvfølgelig svare.

RSS - støtte har eksister lenge. Det står beskrevet godt i FAQen. En tjeneste som gjør at du derimot kan legge inn en peker til _din_ RSS-feed for å bli lest inn er under testing. Ferdig skrevet, men ikke lansert enda.

En statistikk for hvor mange klikk "man" får er ikke tilgjengelig, og vil neppe bli det. En "lest x ganger" er ikke relevant i det hele tatt. "klikket på x ganger" er rett "tittel", og det sier ikke brukeren noen ting annet enn at akkurat "denne pingetjenesten" har gitt x antall klikk.

Et klikk er ikke det samme som "en lesning" av sidene.

Anders Brenna sa...

Det var en litt annerledes RSS støtte. Med Bloggrevyen kan jeg nå abbonere på alle innlegg, eller fra en enkelt kategori. Dermed trenger jeg ikke en separat feed for hver eneste blogg.

Antall klikk på en pingtjeneste sier ikke no om antall besøkende, men det er et godt middel for å vise hvilke innlegg som er populære.

Det er ikke nødvendigvis riktig å kopiere konkurrenten. Det beste er egentlig om Ett Eller Annet nå er innovative på noen andre fronter.

Kyrre Baker sa...

Ett Eller Annet har ikke kategorier så da blir det vanskelig å sortere det ut automatisk. Dersom det er nok som ønsker kategorier så skriver vi det inn, men når tjtnesten ble startet fant vi (det er ikke _bare_ meg) ut at kategorier ikke nødvendigvis var så lurt.

En "teller" blir jo nå selvfølgelig vurdert også. Igjen. Dersom det er nok av de som _vil_ ha så skriver vi det inn.

Det er til syvende og sist brukerne som bestemmer. Vi bare skriver kode ;-)
http://ettellerannet.net/weblog/2005/10/10/hvor-viktig-er-dette-for-deg/ og skriv noen ord der.
Se gjerne på