Tanker fra en tenkende tenker

onsdag, oktober 12, 2005

Bubble mapping

En japansk blogger har lagt ut en engelskspråklig artikkel om hvordan han lager oversiktlige To-Do lister.

Han skriver ned oppgavene på et ark og tegner en sirkel rundt hvert punkt. Størrelsen på sirkelen illustrerer viktigheten. På den måten unngår han problemet med overfylte lister hvor det er vanskelig å skille vekk hva som er viktig. Når en oppgave er unnagjort, så setter han et kryss over boblen.

For meg som er en stor tilhenger av tankekart, og spesiellt håndtegnede tankekart fremstår dette som et genialt enkelt konsept. Jeg har nesten gitt opp oppgavelister fordi de alltid blir lange og oversiktlige etterhvert som mindre viktige ting fyller dem opp. Bubble mapping begynner jeg med NÅ.

6 kommentarer:

Guttorm Hveem sa...

Ikkje dum ide, men eg held på min strategi med kart i mindmanager med oppgåver knytt til dei forskjellige "boblene" eller nodane om du vil, og så synkronisering mellom mindmanager (oppgåver, kontaktar, kalender), outlook og mobil...

Anders Brenna sa...

Jeg har også kjøpt MindManager og bruker den aktivt. Allikevel liker jeg fortsatt å bruke manuelle tankekart. Hvis jeg er på en forelesning tegner jeg notatene mine for hånd, og så "renskriver" jeg notatene inn i MindManager.

Hvis jeg driver med brainstorming så går jeg rett på MindManager.

Jeg liker godt konseptet med forskjellige boblestørrelser. Det er jo noe lignende ting jeg har sett noen steder hvor tagge ord skrives med forskjellig størrelse avhengig av hvor populære de er.

Henrik sa...

Er også fan av mind manager. Synd det er så dårlig integrert med f.eks. excel , project og andre kontorverktøy. Spesielt med tanke på delt bruk, samtidig etc. I tillegg er det få eller ingen arbeidsplasser som tar det i bruk. Det tegnes heller opp de samme skissene til hvert møte.... ;-I

Anders Brenna sa...

Vi har begynt å bruke MindManager litt til både eksterne og interne presentasjoner, men Powerpoint dominerer fortsatt.

hemo sa...

Kva med å skribla dette på ein tablet-PC? Ville det fungert?

(eg har ingen, så eg veit ikkje...)

Då slepp ein såfall å finna papir og blyant..

Anders Brenna sa...

Det fungerer fint på en tablet PC. Da er det greit å skrive det ned i OneNote programmet fra Microsoft.

Programmet koster penger, men Microsoft har delt ut ganske så mange promotion pakker av det. Jeg vet ikke om de fortsatt gjør det.