Tanker fra en tenkende tenker

søndag, oktober 02, 2005

Del.icio.us link til/fra blogger

På en artikkel jeg leste av O'Reilly (se forrige innlegg) la jeg merke til at de hadde en link hvor det sto "Bookmark with Del.icio.us". Dermed gjorde de det lett for leserne å spre artikkelen videre, noe som helt sikkert gir dem et mye høyere lesertall. Dette bør haa noe for seg for oss bloggere også.

Jeg har nå satt sammen en slik link som peker til bloggen min:

Bokmerk min blogg med Del.icio.us

Det mest naturlige ville nok være å legge en link i hvert eneste innlegg, men det blir litt kjedelig å gjøre det manuellt. Det bør derfor bli endel av funksjonaliteten til bloggesystemet (fikk dere med dere den, BlogSoft?)

Dersom dette fungerer tilfredstillende og nok personer legger inn min blogg på Del.icio.us så vil jeg vel legge den inn i margen også. En fin bieffekt er jo også at jeg får nok et statistisk verktøy til å se hvor mange som synes at det jeg skriver er interessant, for på Del.icio.us kan man se hvor mange som har lagt inn en bookmark til en side.

Husk å tagge linken med "norsk", slik at den kan komme inn under kategorien for norskt innhold. Hva dere ellers legger inn av tagger får dere nesten vurdere selv.

8 kommentarer:

børge sa...

På min forrige lokalitet (http://indi.trybalink.net/blogg) hadde jeg en sånn link til hver eneste bloggpost. Koden "stjal" jeg fra http://handletur.blogspot.com/. Jeg har tenkt å legge det inn på min nye adresse også, men jeg vet ikke hvordan jeg gjør det i WordPress ennå. Jeg kan sende deg koden for å legge det inn i Blogger om du vil.

Anders Brenna sa...

Ja, send meg gjerne koden.

Jeg er litt lat når det gjelder å gjøre tekniske endringer på bloggen fordi jeg ønsker å holde fokus på innholdet.

mittlilleliv sa...

Har reggistret meg på siden. Har lagt til denne bloggen :)

Oppfordrer alle andre til å gjøre det samme :D

Anders Brenna sa...

Takk for det!

dltq sa...

Jepp, fikk med oss den. Jeg har ellers brukt del.icio.us en stund og har brukt denne taggen: norskblogg for å markere norske blogger. Jeg har også brukt andersbrenna et par ganger ;)

Raymond

børge sa...

Nå har jeg lagt ut koden du trenger. Les min guide! :)

i1277 sa...

Etter mitt syn bør denne type funksjonalitet ligge i nettleseren, og ikke i selve sidene. Knapper på siden sparer jo heller ikke noe tid, i hvert fall ikke dersom man bruker en skikkelig del.icio.us-bookmarklet, og det bør man jo.

Anders Brenna sa...

Jeg er enig i at funksjonaliteten bør ligge i browserne. Det kan det da også gjøre. Man kan legge inn snarveisknapper i browserne som gjør deg i stand til å linke til den siden du er på.

Utfordringen er at dette ikke er standardfunksjonalitet og da er det få som gjør det. Så for å hjelpe folk i gang kan vi bloggere gi dem en link fra hver av våre artikler.