Tanker fra en tenkende tenker

fredag, oktober 07, 2005

10.071

Da har jeg nettopp passert 10.000 sidevisninger. Det tok lengre tid enn jeg trodde, men det ser i hvertfall ut til at det øker ujevnt og trutt.

Bloggen her ble startet 19. mai 2003, men den har i flere perioder ligget død. Jeg regner derfor oppstarten for å være 5. april i år. Siden den gang har jeg i hvertfall lagt ut en sak hver uke, som regel endel mer. Statistikk tellingen begynte også samme dag så det betyr at jeg har brukt ca. et halvt år på å nå dette volumet.

Antall sidevisninger er heller ikke det mest interessante i mine øyne. Jeg liker best å følge med på antall unike lesere pr dag. Det lå i underkant av 50 like før sommeren, mens det nå nettopp har løftet seg fra litt under 40 til midt på førtitallet. Bakgrunnen for nedgangen torr (og håper) jeg at har sammenheng med at jeg legger ut hele artikkelen i newsfeed'n. De mest trofaste leserne mine leser nok bloggen min via den.

Jeg må vel innrømme at jeg trodde at jeg innen denne tid ville ha godt over 100 unike lesere pr dag. Det vet jeg at det er noen andre som har, og etter hva jeg hører så ligger de mest populære bloggene på ca 500 unike lesere om dagen. Det er på mange måter imponerende, men samtidig må jeg si meg litt skuffet. Jeg har kommet til den konklusjon at blogging ikke er så populært i Norge, ennå. Vi ligger langt bak amerikanerne i både skriving og lesing av blogger.

11 kommentarer:

mittlilleliv sa...

Gratulerer :)

Anonym sa...

Savner bilder her. Dspriter opp artikler. For eksempel hadde det vel ikke vært mye arbeid og knipset et mobil-bilde av usb-klokken din. Evt. kan du skaffe deg mms-til-blogg-funksjon? Ellers kjempebra!

Anders Brenna sa...

Takker for gratulasjonen!

Når det gjelder bilder så er jeg helt enig. Utfordringen min er tid. Det tar litt tid å laste opp og ordne det fordi Blogger er et ganske primitivt system.

Når jeg skriver innlegg så bruker jeg så kort tid som mulig. Det er eneste måte for meg å rekke å blogge. Tidsforinkelsen blir rett og slett for stor. Dette kan (og bør endre) seg.

Lasse G. Dahl sa...

Du skriver:

Jeg må vel innrømme at jeg trodde at jeg innen denne tid ville ha godt over 100 unike lesere pr dag. Det vet jeg at det er noen andre som har

Vel - det at andre har det, er ikke det samme som at du må få det!

Selv synes jeg at jeg har sykt mange treff og lesere, og at jeg ikke har gjort noe for å "fortjene" det, så jeg tror det kan være litt tilfeldig hvordan dette slår ut. Men et par ting med bloggen din, kunne gjort den litt mer leservennlig:

Bilder er nevnt. Det vil vi ha.

Blogger er et tunkt og tregt verktøy, og det er et slit å kommentere.

Du er snill. Kanskje er du for snill? Jeg tror du hadde blitt litt mer pop hvis du hadde flagget litt genuint temprement av og til.

Men uansett - gratulerer. Det er bra at folk leser bloggen din, men egentlig er jo det å skrive langt viktigere. I alle fall synes jeg det. Så lenge jeg har noen lesere, synes jeg at jeg kan unnskylde skrivingen, men det er jo den som betyr noe ...

mittlilleliv sa...

* Dato - 8. oktober 2005 00:48:08
* Innlegg - 36
* Kommentarer - 11
* Besøk - 788
* Unike besøk - 301
* Besøk idag - 26
* Unike besøk idag - 14


Slik ser min statistikk ut, din vil jeg si er betraktelig bedre :)

Hjorthen sa...

Blogging er nok ikke særlig stort i Norge nei, vi er vel stort sett den samme gjengen som både skriver og besøker hverandre. Selv hadde jeg forrige måned et snitt på 109 unike besøkende pr.dag. Nå vet jeg at flere på jobben leser bloggen min, og de blir jo alle registrert med samme IP, så antallet er nok litt høyere. Men selv med dem som måtte lese via rss-feed/bloglines så kommer jeg neppe over 200 daglige lesere.

Nå synes jeg jo at det egentlig er vanvittig bra, men etter at besøkstallet steg jevnt og trutt fra oppstart for et drøyt år siden og frem til sommeren så ser jeg nå at det har stagnert den siste tiden. Det irriterer meg litt, for jeg ønsker jo at bloggosfæren vår skal fortsette å vokse og utvikle seg.

og det kan den jo gjøre selv om mine besøk har sluttet å vokse, for all del:-)

Morten Drægni sa...

Gratulerer

Blogging hakke tatt av i Norge nei. Personlig har jeg startet å få litt besøk fra Sverige om dagen pga. litt linking fra en av de store politiske bloggene der. Videoen fra Soria Moria var også veldig populær så jeg tror jeg i fremtiden også vil legge ut mer video. Virker som om en del folk har litt sperrer mot å lese blogger.

Tror variasjon er stikkordet, både når det gjelder temaer og måten man formidler det på. Bilder spriter opp.

Anders Brenna sa...

Jeg foretrekker i utgangspunktet tekst fordi man da får med seg mye mer på kortere tid, men jeg ser helt klart at du har et godt poeng her. Kanskje bør vi komme godt i gang med videoblogging og podcasting nettopp for også å fremme blogging?

Jeg har hele tiden sett på bloggene som spydspissen innen de nye medie teknologiene, men kanskje er det ikke den som egner seg best for å rekruttere nye lesere/lyttere/seere?

Raymond kom en tur innom meg i går og vi diskuterte endel rundt dette med podcasting og videoblogging. Vi skal ihvertfall prøve å gjøre vår del for øke interessen for disse nye mediene.

Jeg er i ferd med å overbevises om at jeg bør legge inn bilder. Nå må jeg bare få ordnet en ny strømadapter til mitt kamera som blee kjøpt inn i USA.

Anonym sa...

Gratulerer Anders!

Selv om du ikke er helt fornøyd med antall besøkende pr. dag så skal du vite at vi som er innom setter pris på det du skriver!

Stå på!

Jan Petter

Anders Brenna sa...

Takk for den JP!

Du kan bidra du også, vet du. Begynn å blogge du også. Du er jo full av interessante tanker, meninger og ideer.

Joachim sa...

Det handler mye om å være aktiv i ofrhold til forum og andre blogger. Merker at når jeg er aktiv i andre blogger og forum, at jeg ofte når godt over 100 unike brukere, har vært oppe i 180. Men når alt stilner, og bloggen oppdateres fra mobil, da er det "de faste"(antar jeg..) 50 leserne som stikker inneom..