Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, september 10, 2005

Hodejeger på bærtur

Microsoft's hodejeger bærsja i salaten.

En ting er at de har forsøkt å rekruttere Eric Raymond, en annen ting er måten de har gjort det på. En standard email uten noe mer. De har ikke en gang søkt navnet hans på Internett en gang. Det er desverre ikke uvanlig, jeg ble også ringt opp av en hodejeger som ikke tok seg det bryet en gang.

Fra hodejegerens email:
Your name and contact info was brought to my attention as someone who could potentially be a contributor at Microsoft. I would love an opportunity to speak with you in detail about your interest in a career at Microsoft, along with your experience, background and qualifications.

Svaret var vel egentlig ganske passende:
I’d thank you for your offer of employment at Microsoft, except that it indicates that either you or your research team (or both) couldn’t get a clue if it were pounded into you with baseball bats. What were you going to do with the rest of your afternoon, offer jobs to Richard Stallman and Linus Torvalds? Or were you going to stick to something easier, like talking Pope Benedict into presiding at a Satanist orgy?

En av mange ting som skremmer meg med hodejegere er at de i mange tilfeller er en portvakt som søkere må igjennom. De er som regel standardiserte menn i 50 årene med en fin CV. Eksemplene på hva slags mennesker som ikke kommer igjennom fordi de ikke passer inn i disse menneskenes stereotype holdninger er mange.

Nå har ikke jeg søkt jobb så mange ganger i mitt liv, men jeg har opplevd å bli avvist ganske kontant uten å komme til intervju en gang, bare for etterpå å få høre at: Jøss, søkte du? Du hadde jo vært perfekt her hos oss!

Hvis jeg skulle ansatt noen så tror jeg nok at jeg ville kjørt prosessen selv, og så heller betalt for å få faglig bistand etter at jeg hadde valgt meg ut de som var aktuelle. Men det er vel ikke alle som er interessert i et slikt råd. Da er det bare å outsource prosessen til en profesjonell hodejeger, slik som han Microsoft brukte i dette tilfellet.

Noen går fortsatt rundt og tror at det er en ære og en annerkjennelse hvis en hodejeger tar kontakt. Det er det ikke. Hvis du blir ringt opp bør du stille kontrollspørsmålet: Hva vet du om meg?. Hvis svaret viser at de ikke har gjort hjemmeleksa si er det bare å si takk for praten for så å legge på.

1 kommentar:

børge sa...

Veldig bra svar du sendte dem! :)