Tanker fra en tenkende tenker

mandag, august 15, 2005

Tablet og UMTS i køen

I dag ble jeg stående i den lengste køen jeg noensinne har opplevd på en flyplass. For å få tiden til å gå, trakk jeg frem Tablet PCen for å pløye igjennom nyhetene mens jeg sto der.

Kombinert med RSS leseren, SharpReader, fikk jeg dermed et raskt overblikk over dagens nyheter. Desverre var UMTS dekningen så ustabil at jeg ikke fikke lest alt jeg ønsket.

At UMTS er umodent er ikke overraskende, men jeg stusser virkelig over at det var så problematisk på det stedet i Norge som burde ha best dekning. Gardermoen er Norges hovedflyplass og her er det mange reisende som har behov for å holde seg oppdatert med emailen sin, eller som bare rett og slett har litt tid til overs for å surfe litt rundt. Jeg håper det var en tilfeldighet i dag, for jeg skal ut fra Gardemoen noen ganger de nærmeste ukene. Muligheten til å komme på internett under disse reisene er jo hovedgrunnen til å investere i et slikt dyrt kort.

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg fikk noen rare blikk der jeg sto med tablet'n i hånda og surfet meg igjennom nyhetene. Noen av blikkene var klart misunnelige, mens andre var mer i formen av oppgitthet over hvor nerdete det går an å bli.

Litt praktisk var det også med en tablet. Jeg hadde ikke printet ut billettbekreftelsen min, så jeg kunne bare legge tablet'n på bordet og vis den frem. Litt primitivt kanskje, men da er det ihvertfall litt færre papirer å holde orden på. Jeg tror ikke jeg hadde brukt en vanlig laptop på samme måte.

Tablet'n er absolutt kjekk å ha når man står i en lang kø, men jeg ville vel heller brukt tiden til å høre på en Podcast på min MP3 spiller. Desverre glemte jeg den hjemme.

4 kommentarer:

Hemo sa...

Podcast er kjekt!
Eg trur det er eit stort sug av norske lyttarar som vil kasta seg over dei første som produserer gode radiosendingar på norsk. Dette bør snart radioamatørar forstå.

Elles kan NRK snart få lagt ut mykje av sine radioprogram (som ligg bak Nett-TV delen deira) som podcasts. Språkteigen, verdt å vite, radiodokumentarar, osb.

Terje Pedersen sa...

Norske radioamatører er desverre litt vel opphengt i streaming og følger dårlig med.

Jeg har faktisk snakket med en i år ja når det burde være kjent som drev en nettradio som ikke hadde hørt om podcasting når jeg spurte om det var planer om det!

Jeg prøver i hvert fall å påvirke dem som driver med slike kanaler når jeg kommer i kontakt med slike personer.

Henrik sa...

Hei,

Hva slags tablet PC bruker du?

Mvh Henrik

Anders Brenna sa...

Beklager sent svar. Jeg bruker en HP Compaq tc1100. Den er liten og kjekk å ta med seg. Jeg bruker den til kontorprogrammene og har en annen laptop for film, utvikling og andre tyngre applikasjoner.

Maskinen kan helt klart anbefales.