Tanker fra en tenkende tenker

søndag, august 21, 2005

Opplest blogginnlegg

Podcast Prøvesending nummer 5 er en opplesning av et eldre innlegg på bloggen min, hvor jeg forteller om mitt opphold ved Grunderskolen i 2003. Innlegget ble opprinnelig skrevet som en kronikk i Computerworld.

Tanken med å lese opp dette innlegget er å se hvordan det fungerer å lese opp innleggene i tillegg til å skrive den. Hvis det fungerer greit, ville det ikke ta så mye tid hvis hver av oss, eller i det minste flere av oss, hadde lest inn innlegget rett etter å ha skrevet det. Da kunne det vært tilgjengelig som en nedlastet Podcast, og gjerne også som en aggregert Podcast tjeneste for de som tilbyr denne ekstra tjenesten.

Å lese inn et innlegg er i utgangspunktet veldig enkelt, men jeg merket at det var uvant. Pusteteknikken min var ikke tilstede og jeg måtte derfor ta en pause i lesingen etterhvert for ikke å bli blå i ansiktet. Det kan sikkert høres.

Vel, nå ligger det ute så får dommen komme. Er dette interessant eller bør vi heller vente med Podcasting til vi er ordentlig klare for det?

5 kommentarer:

Asle Ommundsen sa...

Sitter å hører på deg nå samtidig med at jeg skriver denne kommentaren. Veldig artig dette, gøy å høre stemmen din. ;-) Ellers så synes jeg du prater tydelig, og det hele fungerer greit. Dette er noe jeg ønsker velkommen, og jeg vil nok høre på flere av innleggene dine hvis du velger å gjøre dette igjen.

Hemo sa...

Sjølv syns eg høgtlesing på web er kjempebra. Eg likte spesielt godt å følga teksten på skjermen mens du leser den for meg.

Pusting og dunking i mikrofonen er tekniske ting som du garantert vil gjer betre i dei neste forsøka.

Dette er veldig bra og eg kjenner at eg må starta med tilsvarande ting. Alt eg skriv, men trur folk ikkje kjem til å gidda å lesa, må spelast inn og lagrast som .mp3. Ei utfordring kan vera at mykje av teksten eg skriv, er oppbygd av lite høgtlesingsvenlege setningar, fordi desse (altså setningane) fort blir sabla lange. (akkurat)

Anders Brenna sa...

:-)

Vel, jeg brukte MP3 spilleren min til å gjøre opptaket. Egentlig hadde jeg tenkt til å gjøre et nytt opptak, men så fikk jeg ikke tid. Dessuten er dette et lite eksperiment. Mitt eget inntrykk er at det er verdt å prøve litt til med det.

Utfordringen er å finne et stille sted å gjøre opptaket. På jobben går det i ett, og det er ikke så veldig stille hjemme med alle ungene heller.

Gi meg et hint hvis dere selv, eller noen andre også eksperimenterer med å lese inn bloggen sin.

Anonym sa...

Dette fungerte absolutt bra. Om flere gjør dette i fremtiden, kan vi til slutt etablere et digitalt "Speakers Corner". Hørte jeg noen si bradio? En sang, en blogg, en sang, en blogg. :-)

Mvh Svenn Richard Mathisen

dltq sa...

har lest/hørt dette for lenge siden men vil likevel kommentere dette nå: er veldig enig i din kronikk og ja, vi nordmenn er elendige til å skape verdier utfra all den gode teknologien vi utvikler/bruker.