Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, august 20, 2005

Personlig Wiki

Jeg har eksperimentert litt med forskjellige wiki løsninger i det siste og nå har jeg funnet et personlig wiki program som jeg skal bruke til notater.

Wiki systemer er i utgangspunktet best når de brukes av mange personer i fellesskap. Vi har forskjellige spesialfelt og noen kan alltid forbedre noe som har blitt skrevet av andre tidligere. Foreløpig er min favoritt MediaWiki, det samme systemet som Wikipedia kjører på.

Nå tråkker jeg rundt med to maskiner i ryggsekken min. En stor 17 tommers laptop som jeg bruker til utvikling og andre tyngre applikasjoner (blant annet MediaWiki installasjonen min), og en liten tablet PC som jeg bruker til email og kontorstøtte applikasjoner. Det sier seg selv at det blir litt knotete å drasse med seg begge til enhver tid. Jeg har derfor vært på jakt etter et lite personlig wiki system.

Tidligere har jeg skrevet om TiddlyWiki, som er en liten løsning bestående av en enkelt HTML fil. Den er genial, men jeg føler ikke at den helt dekker mitt behov.

I dag fant jeg et annet system, ConnectedText. Systemet er fortsatt i beta, men skal bli ferdig i 1.0 versjon rundt månedsskiftet. Det er et wiki system innbakt i en lokalinstallert tradisjonell Windows applikasjon. Syntaksen er litt annerledes enn hva som brukes i MediaWiki, men den ser ut til å ha fått med seg de viktigste funksjonene. Etter noen timer med testing, så tror jeg at jeg skal gå for systemet. Det koster i utgangspunktet ca. 30$, men for de som er early adapters selges det for 20$ nå. Jeg har 15 dager med evaluering forran meg, men jeg tror jeg allerede har bestemt meg. Dette er nok et system jeg tar i bruk fra i dag.

3 kommentarer:

Hemo sa...

Eg har enno til gode å installera ein Wiki, men kom på ein ting; finnes det ei Wiki-løysing for Windows som støttar brukarnam for Windows-domene?

Eg ser for meg at brukarane i eit LAN loggar seg inn på domenet når dagen startar, og skal sleppa å måtte logga inn på ny for Wikien...

Har du vert borti noko sånt?

Anders Brenna sa...

Perspective er en .Net basert Wiki som skal ha støtte for dette. Jeg har planer om å få testet den ut en dag, men foreløpig har jeg ikke hatt tid.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.