Tanker fra en tenkende tenker

torsdag, juli 28, 2005

Et grønt sete

Skal du på Øya-festivalen i sommer? Da kan du spare rumpa og ryggen din for et ubehagelig opphold ved å kjøpe en stol laget av papp.

GreenSeat er et norskt selskap i oppstartsfasen som har laget en miljøstol av papp, beregnet for festivaler. Stolen kan resirkuleres og gir en god ryggstøtte for tilskuere som setter seg ned for å slappe av.

Stolen ble utviklet av design-studenten Axel Haugan, som noen kanskje kjenner igjen fra TV2 programmet Alt for Norge som gikk på TV2 høsten 2004. Programmet fulgte blant annet ham mens han gikk Grunderskolen studiet i Silicon Valley. Sammen med sine medstudenter på forkurset skrev han en forretningsplan, og nå er de i gang for fullt. På veien til nå har de mottatt etablererstipend fra Innovasjon Norge og de var en av vinnerne i Venture Cup Oslo/Akershus i 2004.

Stolen er nå tilgjengelig, og vil bli solgt til deltagerne ved Øya-festivalen i sommer. Jeg oppfordrer alle som skal på festivalen til å kjøpe stolen. Både for sin egen rumpe og rygg, men også for å støtte et innovativt selskap i oppstartsfasen. Produktet blir forhåpentligvis også snart tilgjengelig andre steder også.

Oppdatering
Dagbladet har et bilde av stolen fra Øyafestivalen. Der kostet den 50kr, og 20 av det var pant man fikk tilbake når man leverte den inn igjen. Øyafestivalen gikk forøvrig inn og ble medeier i selskapet. Jeg håper de av dere som var der kjøpte stolen.

3 kommentarer:

børge sa...

GreenSeat-linken fungerer ikke.

Anders Brenna sa...

Takk! Det er fikset nå.

Elisabeth sa...

takk Anders:-)vi ses på Alumnimiddag!