Tanker fra en tenkende tenker

fredag, juni 10, 2005

Ukens mest interessante artikkel

Apple annonserte denne uken at de går over til Intel. Bloggen I, Cringely har en artikkel hvor det spekuleres i at Intel kommer til å kjøpe Apple.

ITAvisen skrev et innlegg om artikkelen, vel vitende at dette var kontroversielle uttalelser. De så seg derfor nødt til å legge inn en ekstra kommentar:
For å unngå illsinte brev og kommentarer gjør vi for ordens skyld oppmerksom på at synspunktene i denne artikkelen ikke er våre. Og at det heller ikke er snakk om bekreftede opplysninger.

Det blir nok endel innlegg i forumet deres om denne artikkelen...

Selv har jeg ikke mye peiling på Apple og Mac. Jeg er en Windows bruker og utvikler, men jeg kjenner at jeg har lyst til å se litt nærmere på dette operativsystemet. I Norge virker det som om Apple er et lite utbredt nisjeprodukt, men slik er det ikke i Silicon Valley. Der sitter en stor andel av de som er innom Starbucks med en Apple laptop i fanget. De skal også ha hatt en vekst i markedsandelen sin takket være populæriteten til iPod.

Så selv om jeg ikke er medlem av Apple menigheten synes jeg denne artikkelen var ukas mest spennende lesning. Det var et innlegg som sa noe nytt og kanskje kontroversiellt, det var spekulasjoner, men de hadde gode begrunnelser. Dessuten fikk innlegget meg til å tenke litt, og det er i mine øyne det som kjennetegner et godt blog innlegg.

1 kommentar:

Kjetil sa...

Mac-er kjører vel OS X nå.. basert på *BSD. så det er vel hardwaren som er mest eksotisk nå for tida... itillegg til GUI-et dem la over BSD, muligens.