Tanker fra en tenkende tenker

onsdag, juni 08, 2005

Smarte USB enheter

Alle som har en, har blitt helt avhengig av sin USB lagringspinne. Det neste skrittet var MP3 spillere og nå kommer de smarte USB enhetene hvor man kan kjøre en applikasjon rett fra USB enheten. Snart får du et USB basert headset med Skype innebygd, slik at du har en telefon tilgjengelig på maskinen du kobler deg til.

U3 heter konsortiet som står bak teknologien og konseptet. De er støttet av Microsoft og programmene vil virke på Windows 2000 med SP4 og nyere Windows utgaver.

I år regner man med at 80 millioner USB lagringsenheter vil bli solgt, og det er ingen grunn til å tro at det stopper der. I følge en artikkel hos News.com i dag, sier Gartner at 70% av alle USB enheter som selges i 2007 vil være smarte USB enheter. Nå skal man alltid ta slike spådommer med en klype salt, men jeg tror nok at denne kan komme til å stemme.

Vi blir stadig mer avhengig av å ta med oss data og informasjon fra en maskin til en annen. Ofte ville det også vært en fordel å kunne ta med seg en hel applikasjon. Mange småbedriftseiere kunne sikkert tenkt seg å ta med økonomisystemet på en sli USB enhet. Da ville man ikke vært så avhengig av maskinen programmet det ble installert på. Som alltid vil det være motargumenter også. F.eks. vil det for mange være et bedre alternativ å ha økonomisystemet online som en web applikasjon. Et annet eksempel kan være et AntiSpyware program som kan plugges i en infisert maskin og rense den opp før man kobler den i nettverket. U3 har førøvrig en liste over noen leverandører som allerede har meldt sin støtte.

Ingen kommentarer: