Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, juni 04, 2005

Nå tar det av

Dagens lengre artikkel i Dagens Næringsliv er sannsynligvis et viktig skritt for norske blogger. Selvsagt er det bra at Dagbladet og VG har kommet i gang, men jeg tror det er mye viktigere at en næringslivsavis setter fokus på blogger.

Artikkelen var ikke spesiellt bra, men den når ut til bedriftene med et kraftig budskap om at nå er det på tide at bedriftene begynner å blogge. Selv har jeg forsøkt å overbevise flere sjefer i flere selskaper om at det er på tide, men de er ikke helt klare for det. De vet hva det er, de har lest om det, men de er litt nervøse. Etterhvert begynner det imidlertid å bli endel artikler i næringslivmedia om at det er på tide, og nå fikk vi endelig en slik artikkel i Norge. Det er alltid mye bedre å henvise til noe litt nærmere, enn å si at i USA gjør de sånn og sånn.

Det private bloggemiljøet har blomstret skikkelig opp, men det er for få blogger fra næringslivet. Jeg har veldig lyst til å lese bloggene til svært mange norske selskaper. Selvsagt vil det da være mye ensidig informasjon og propaganda, men det veies greit opp med å også lese konkurrentenes blogger.

Da er det bare å håpe på at dette var starskuddet som fikk norske bedrifter til å blogge.

Oppdatering:
Til min positive overraskelse har Dagens Næringsliv lagt ut lørdagens artikkel her. Det tyder på at de har skjønt noe, i forhold til bloggernes behov for å ha noe å linke til.

3 kommentarer:

dltq sa...

Veldig enig. Vi får se hva som skjer, selv gjør jeg hva jeg kan for å få dette opp. Men det virker til å være en slags konserverende effekt her i Norge. Hvorfor?

Som sagt, la oss håpe det skjer noe. Tror mange selskaper kunne tjent mye på bare litt blogging, for eksempel som 'brannslukking'. Tine vs. Synnøve Finden er et klassisk eksempel hvor begge parter hadde tjent på å ha en person som blogget for selskapet..

børge sa...

Har du lyst til å bli med i bloggblogg eller Anders? kunne tenke meg å trykke dette innlegget der! :)

Anders Brenna sa...

Veldig hyggelig at du har lyst til å publisere innlegget mitt på bloggblogg. Det sier jeg selvsagt ja til.

Hva innebærer det av forpliktelser å være med i bloggblogg? I utganspunktet har jeg veldig lyst, men jeg har vært litt for ivrig til å si ja til ting som har bundet opp for mye av min tid. Hvis det ikke er altfor forpliktende så sier jeg ja takk.