Tanker fra en tenkende tenker

fredag, juni 17, 2005

Første dag med UMTS

Igår installerte jeg et UMTS kort fra NetCom for å kunne kjøre en live-demo i et møte hos en kunde.

Vi har nå to kort på deling. Meningen er å teste ut for å se om vi kan bruke dette som et verktøy når vi er ute på reise og når vi er i kundemøter. I IT-bransjen liker vi å demonstrere ting, og i den forbindelse har vi gjerne med oss avanserte PowerPoints og kanskje også et lokalt operativsystem image i en VMWare sesjon. Dette kan fungere veldig bra når man har lokalt installert programvare, men egner seg naturlignok nok dårlig når vi skal vise frem noe live.

Ute hos kunder kan det gjerne være en nettverkstilknytning, men det kan vi ikke ta for gitt. Mange har fornuftig nok en policy om ikke å slippe ukjente maskiner inn på nettet sitt, og det er heller ikke så mange som har et åpent WLAN nett for gjester. Da er det absolutt en fordel å ha tilgang til et UMTS nett når man går inn i møtet.

Jeg installerte kortet på morgenen like før møtet og det gikk greit. Jeg kan ikke forstå hvorfor det skal være nødvendig med en reboot, men det var det. Til å begynne med var det veldig tregt, noe som ikke var så rart med tanke på at den ikke fikk UMTS dekning og derfor gikk over på GPRS. På kontoret vi sitter på er det tydeligvis litt problemer med trådløs kommunikasjon. Det var også en irriterende bakgrunnsstøy mens nettet ble brukt. Det hørtes omtrent ut som når man holder en mobiltelefon inntil en gammel PC skjerm. Ganske irriterende hvis man skal sitte i et møte.

Kort etter at kortet var oppe og gikk, pakket jeg sammen for å gå i møtet. Nettverket gikk greit nå også, men det bråket fortsatt mens det var på GPRS. Under møtet fungerte det ellers prikkfritt. Vi gikk litt over tiden og da byttet kortet fra UMTS-til-GPRS og så tilbake til UMTS igjen. Kanskje det får noen problemer når det flyttes rundt?

Uansett så er jeg totalt sett veldig fornøyd med UMTS. Det dekker helt klart et viktig behov, og med fastpris tør man å ta det ordentlig i bruk. Prisen er imidlertid litt drøy, så jeg tror nok at mange vil gjøre som oss og bare kjøpe noen få kort som går på rundgang etter behov.

4 kommentarer:

stig sa...

Støtter dette kortet Edge eller er det det rene gprs/umts kortet som netcom lanserte i våres?

Anders Brenna sa...

Det er det "gamle" kortet med GPRS/UMTS uten Edge.

Tor Andre sa...

NetCom Connect med Edge kommer først til høsten.

stig sa...

Så det betyr at alle som har kjøpt kort uten Edge kommer til å kjøpe nye med alle tre teknologiene. Genialt hvordan selge samme vare flere ganger til samme kunde.