Tanker fra en tenkende tenker

fredag, mai 27, 2005

Skjema idioter

Skjemaveldet irriterer de fleste, og IT-bransjen selger inn budskapet om at man kan løse mye av det med hjelp av IT. Før man gjør det må resten av bransjen få fingeren ut og gjøre noe med sine egene skjemaer!

Jeg sitter her litt småirritable akkurat nå. Jeg har nettopp lastet ned en evalueringsutgave av et produkt. I den forbindelse måtte jeg registrere en haug med opplysninger om meg selv, hvem jeg jobber for også videre. Småirriterende, men egentlig greit nok.

Det som ikke er greit nok, er hvor firkantet og lite brukervennlig dette skjemaet er. Hvis man glemmer å fylle ut et felt, må man rette opp det. Da husker skjemaet hnoe av det du fylte ut sist, men ikke alt. Dermed er det nok en gang et felt som mangler når du trykker på OK knappen. Hvis det bare hadde vært 4-6 felt så hadde det vært greit, men når det blir over 10 så mister man fort oversikten. På mitt sjette forsøk fungerte det, men da hadde jeg da også måtte oppgi et fiktiv 5 siffret postnummer og et telefonnummer det ikke vil være mulig å nå meg på.

Hvis dette hadde vært et ukjent lite filleselskap som aldri hadde solgt noe på denne siden av atlanteren så kunne jeg kanskje forstått det. Dette er et stort selskap, så min forståelse forblir fraværende. Desverre virker det også som at det er regelen og ikke unntaket med disse skjemaene.

Er vi som bransje troverdige når vi selger inn et forenklet Norge? Ikke ennå, mener nå jeg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Artig og lese dette innlegget etter å ha lest innlegget om "Ja til frivillig orddeling" :)

Litt tørt å påpeke alle skrivefeil, men jeg drister meg til å påpeke noen:

For det første, overskriften: "Skjema idioter".
Ett eller to ord?

Så sier du at du er "småirritable". Norsk+engelsk.

"et fiktiv 5 siffret postnummer" < "et fiktivt 5-sifret postnummer"

"atlanteren" = "Atlanteren"

Men jeg har lest mange av innleggene dine og har akkurat lagt til bokmerke her. Du skriver bra!

Anders Brenna sa...

hehe :-)

Jeg vet at jeg har endel skrivefeil. Mange av dem ser jeg rett etter at jeg har publisert, men jeg har bestemt meg for ikke å rette dem opp med mindre de helt endrer betydningen av det jeg skriver. Tanken min er å skrive så raskt og så muntlig som mulig. Tesen er at jeg da vil bli flinkere etterhvert som jeg får skriveerfaring, og at jeg samtidig klarer å skrive innlegg kontinuerlig.

Som de fleste andre har jeg mye å gjøre på jobben og i den lille fritiden jeg har. Hvis jeg skal ha mulighet til å fortsette som en aktiv blogger, må jeg være svært så tidseffektiv. Da går det litt utover kvaliteten.

Når jeg skriver en kronikk for å sende inn til en avis, bruker jeg litt mer tid. PÅ en blogg føler jeg at jeg ikke kan ta meg tid til det.

Skjema idioter står jeg for, ref. mitt eget innlegg om frivillig orddeling. De andre skrivefeilene er flaue.

Hyggelig at du liker å lese bloggen min. Har du en egen jeg kan sjekke ut?