Tanker fra en tenkende tenker

onsdag, mai 04, 2005

Norsk animasjonsfilm

17. mars neste år er det premiere på Slipp Jimmy Fri, en norsk animasjonsfilm om en narkoman elefant.

Filmen lanseres også internasjonalt og jeg håper virkelig at dette blir en suksess. Etter at Vibekke Løkkeberg og hennes generasjon forsvant fra norsk filmsubsidiering har norske filmer blitt ganske så gode. Filmer med norske skuespillere sliter imidlertid litt på det utenlandske markedet. Da bør det bli endel lettere med en animasjonsfilm, hvor dubbingen faller helt naturlig.

ITAvisen har en lengre artikkel om filmen med mange bilder. Jeg hadde hørt om den før, men fant ikke så mye info om den. Artikkelen anbefales.

Hjemme er jeg ganske liberal i forhold til hva ungene får se, men det spørs nok om de får se denne de nærmeste årene.

Animasjonsteknologi har blitt både enklere og billigere de siste årene. Hvis denne filmen blir en suksess får vi nok mange nye norske animasjonsfilmer etterhvert. Jeg skal ihvertfall bidra med min andel av kinobilletter og DVD utgivelse.

1 kommentar:

Herr W sa...

Høres spennende ut,
videre må jeg få si, for min egen del,
at jeg har en svakhet for norske filmer fra før 1990, dette kan naturligvis ha ned at etter som jeg ble født i 81, ikke har vokst opp med disse filmene i den grad de hardeste kritikerne av norsk film har.

disse filmene står for meg som et slgs burleskt dokument over norsk feiling og prøving, som på et eller annet nivå fasinerer, vet ikke hva det er og vil vel ikke vite det heller.