Tanker fra en tenkende tenker

onsdag, april 20, 2005

Digitale tankekart

Jeg har lenge brukt tankekart når jeg noterer eller når jeg kjører en brainstorm. Tidligere forsøk med software baserte tankekart har ikke vært helt tilfredstillende, men nå skal jeg på nytt prøve å ta det i bruk.

Bakgrunnen for det er at jeg idag deltok på en presentasjon av MindManager X5 Pro fra MindJet. Programmet virket mye bedre enn når jeg prøvde 2002 utgaven for noen år siden, men fortsatt er det ting jeg savner i forhold til å tegne disse kartene manuellt. Jeg vil ikke gå helt over ennå, men kanskje hadde jeg gjort det hvis jeg hadde hatt en Tablet PC. Da kommer nemmelig digitale tankekart til sin fulle rett.

MindJet har hentet litt inspirasjon fra Adobe og deler ut en gratis viewer av tankekartene, på samme måte som Adobe gjør med PDF og Acrobat Reader. Det burde sikre utbredelsen, når flere og flere begynner å ta det i bruk. I følge MindJet er det solgt 600.000 lisenser så det spørs om de ikke snart har nådd kritisk masse.

Systemet er tett integrert med Microsoft Office og det slo meg at det var endel forretningsmessige likhetstrekk med hvordan Visio og Groove har vært tidligere. På samme måte som med disse produktene er grensesnittet så likt at man nesten kan tro at det er Microsoft som har laget produktet. Det ville ikke forundre meg om Microsoft åpner lommeboken og kjøper dem opp i løpet av de nærmeste 2-3 årene.

Jeg får se om jeg ikke kommer med en mer detaljer rapport når jeg har fått brukt programmet en liten stund.

1 kommentar:

Jan Petter sa...

Microsoft har lenge hatt eierinteresser i Groove Networks, og har nå tatt over selskapet som Notes-gründer Ray Ozzie startet i 1997.

Her er litt mer info fra digi.no:
http://www.digi.no/php/art.php?id=210531