Tanker fra en tenkende tenker

fredag, mars 25, 2005

Ringenes herre som animasjonsfilm?

I går var jeg på kino med familien for å se "Robotene", og i forrige uke kjøpte jeg "De Utrolige" på DVD. Med tidligere filmer som "Toy Story", "Shrek", "Ice Age" og "Final Fantasy" er det nå klart at det kun er talentet og en liten pengesekk det står på. Den nødvendige størrelsen på pengesekken vil nok også reduseres mye og raskt, da det har gått fort med alle nye teknologier hvor datamaskiner er involvert.

Selv om Peter Jackson's Ringenes Herre var både lang og bra, så var det allikevel mye som ble fjernet i forhold til bøkene. En animasjonsfilm, eventuelt en serie vil kunne inneholde mye som måtte utelates.

Det ville blitt som å hoppe etter Wirkola, og potensialet for en nedtur er helt klart tilstede. Samtidig så er det mye med ringenes herre som ville egnet seg godt for en animasjonsfilm: Det er mange dyre kulisser, mange fantasivesner og det inneholder ikke så rent lite magi. Ringenes herre var jo også proppfull av datagenererte animasjonseffekter. Bare tenk på de dataanimerte storslagene.

I en animert utgave av ringenes herre ville det ikke vært påkrevd med figurer som så helt menneskelige ut. Storien er tross alt det viktigste, og få historier har en så god story som Ringenes herre.

Hvem skulle i såfall lagd denne animasjonsutgaven? Jeg tviler på at Hollywood ville gjort et forsøk bare noen år etter Jackson. Da ville det vil i såfall blitt som en heller patetisk oppfølger. Selv tror jeg det må komme fra noen i spillindustrien. De har jo mer enn nok av kunnskap om emnet.

Når kan vi forvente dette? Kanskje aldri. Det vil nok ta noen år før noen hadde bestemt seg for å gi seg ut på et sånt prosjekt, og så ville det tatt noen år å ferdigstille det. Med tanke på hvor fort utviklingen går så ville det kanskje vært relativt billig å begynne å lage dette om 3-5 år. Da ville avstanden til Jackson vært stor nok til at interessen ville blomstret frem igjen. Så kanskje vi får se en animasjonsutgave en gang mellom 2010-2015?

Ingen kommentarer: