Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, oktober 13, 2007

Lang feature-artikkel på digi.no

Vi har for første gang forsøkt oss på å skrive en feature-artikkel. En sak om kunnskapskriger Knut Yrvin, som kjemper for å endre kunnskapssamfunnet vårt.

De som er interessert kan lese den her: - Det er det rare. Folk betaler selv om de ikke må.

Den opprinnelige tittelen var: "Borgerkrig i kunnskapssamfunnet", men jeg endret den til et av Yrvins mange sitater fordi jeg tror at den da ville bli mer tilgjengelig for lesere av nettaviser.

Nettleserne er (foreløpig) ikke vant til å få servert featurestoff på nett, og de
må derfor pirres på en helt annen måte. Vi kom også frem til at de må bli opplyst om at de her kan forvente seg noe "mer" enn en vanlig sak.

Vi la derfor på en ekstra setning på ingressen: "Se bilder og les
intervju med Knut Yrvin:", og vi la inn en forklaring på hva de hadde
i vente helt på begynnelsen av teksten.
digi.no har intervjuet Knut Yrvin, Trolltechs Community Manager for Open Source. Hans jobb er å yte god service til kunder som ikke betaler for Trolltech-produktene de bruker. Vi fulgte ham gjennom en arbeidsdag for å lære mer om Trolltech, åpen kildekode og den pågående kampen om hvordan programvare skal utvikles og selges.


Nettaviser blir ofte anklaget for bare å skrive korte saker, noe jeg mener er feil. Selvsagt har vi korte saker, men det har også papiravisene. Se på alle de korte avisnotatene når du leser gjennom dagens papiravis, og tenk litt over det!

I digi.no forsøker jeg å få på plass endel lengre omfattende saker. Hver uke prøver jeg å få skrevet minst en lang dyptgående artikl om et emne. Uten at jeg skal binde meg for fast i et tall, så prøver jeg å ha en sak som passerer 10.000 tegn, noe som tilsvarer mellom 2000 til 2500 ord.

En feature-artikkel skiller seg litt fra vanlige nyhetssaker. Det brukes et mye mer billedlig språk inspirert av skjønnliteraturen. Den vesentlige forskjellen er at det det skrives om er sant, og at historien bygger på journalistisk research.

Her er linken nok en gang: - Det er det rare. Folk betaler selv om de ikke må.

Jeg setter pris på alle innspill, både ris og ros mottas med stor takknemmelighet. Kommenter her, på digi.no eller send meg en epost abrenna(at)gmail.com / ab(at)digi.no

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, det er den første artikkelen jeg uoppfordret har lest på digi.no på en god stund. Veldig bra er min umiddelbare reaksjon :)

Anonym sa...

...og nå med http:// i url-en...

Anders Brenna sa...

Takk, for både kommentaren og at du rettet URL-en.

Anonym sa...

Først og fremst synes jeg det er fint at Digi.no tar til etterretning ønsker som kommer fra faste lesere og lager denne typen artikler. Videre synes jeg det er bra at det er fokus på noe annet enn det som er helt mainstream.

Vi snakket for øvrig om å ta en prat en dag, Anders. Hva med å stikke innom kontoret en dag til uka? Jeg sitter ved siden av Trolltech, så det bør være lett å finne. Send meg gjerne en e-post.