Tanker fra en tenkende tenker

tirsdag, september 20, 2005

Podcast: Opera er gratis

Jeg er ikke akkurat først ute med denne nyheten. Alle mediene har skrevet om det og det samme har svært mange bloggere. Jeg tillater meg imidlertid å erklære meg selv som den første som har podcastet om det. Bare som en prøvesending selvsagt, men da er vi i hvertfall i gang.

Denne Podcasten er den første av forhåpentligvis mange små Podcast innslag som jeg og andre kommer til å legge ut. Tanken er at vi kan legge til rette for Podcast DJ's som setter i sammen interessante innslag til egne Podcast sendinger. Samtidig synes jeg det er et godt alternativ hvis vi kan få mange slike enkeltinnslag som gjør det enkelt å høre nyheten og bare høre denn en gang (i motsetning til de repeterende radiosendingene). Det gjør det også lettere å trykke "Next" knappen på MP3 spilleren hvis hvert enkelt innslag har sin egen fil. Gjør man f.eks. det på ITAvisens podcast så går man jo glipp av resten av programmet.

Nå har jeg lagt ut en første test av dette. Fint om dere gir meg tilbakemelding på ideen og på om det fungerer, men aller best blir det hvis flere av dere også legger ut slike enkeltsaker. De er forøvrig også enklere å lage enn fullverdige lange innslag.

7 kommentarer:

dltq sa...

Noe klikking i podcasten og nyhetssaken var kanskje litt lang?

Fant ellers dette i dag. Sett det?

Anders Brenna sa...

Ja. Klikkingen har nok sammenheng med at jeg måtte bruke den innebugde mikrofonen og at UMTS kortet mitt sto på. Av en eller annen grunn lager den noen ganger en slik lyd.

Innlegget ble definitivt for langt. Det er vel en vanlig tendens når man setter i gang uten store forberedelser og uten redigering i etterkant.

Jeg bestemte meg for allikevel å legge den ut fordi jeg nå føler at det viktigste er å komme i gang. Forhåpentligvis gjør jeg meg noen erfaringer slik at det blir bedre i løpet av kort tid.

GigaDial så spennende ut. Jeg skal se mer på dem.

Anonym sa...

Med fare for å gjennta meg sjølv:
For å få akseptabel lyd, må du ha ein god mikrofon med batteri. Gode mikronar kostar fort tusen pengar.

Bare ikkje kjøp ein spinndyr studiomikron utan å ha eit lydtett rom for opptak. Skal du gjera opptak i vanlege rom, må du ha ein retningsstyrt mikrofon med lav vinkel.

Anonym sa...

Er dette noe for deg?
http://www.itavisen.no/freecast

Anders Brenna sa...

Utrolig bra av IT Avisen! De har begynt å skjønne hva som må gjøres.

Takk for tipset!

Anonym sa...

God PodCast om Opera, Brenna. Morsomt å høre at du er ærlig om førsteinntrykket, at du ikke trodde produktet ville overleve! Det gir deg troverdighet.

Jeg har brukt Opera fast siden versjon 4.02, og er strålende fornøyd. De er alltid en hest (ikke hestehode) foran konkurrentene, og det er et norskt firma :o)

Anders Brenna sa...

Takk!

Jeg har desverre ikke fått lagt ut flere slike små lydsnutter selv om jeg har kjøpt inn utstyr for å få gjort ordentlige lydopptak.

Opera er i mine øyne den klart beste browseren. Firefox har ideologien på sin side, men den kan (i hvertfall foreløpig) ikke måle seg med Opera. Internet Explorer sier seg vel selv. Den stinker så man kjenner lukta helt fra Redmond til hit.