Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, august 05, 2006

Leketøyet som danker ut dataspill

Leketøysprodusenter klarer ikke å hamle opp med dem og foreldre fortviler over hvor mye tid ungene bruker på dataspill.

Så og si alle foreldre som har barn som har blitt gamle nok til å sette seg forran en TV-skjerm bekymrer seg over hvor mye tid ungene bruker på å sitte og spille dataspill.

Dataspill er for mange barn så altoppslukende at det kan gå overdrevent mye tid foran skjermen og når de da må bort fra skjermen kan de gjerne slå seg skikkelig vrange.

Leketøysprodusenter sliter også på grunn av dataspillenes populæritet. Lego har måtte gjennomgå store og drastiske kutt de siste årene. Tidligere var det sjeldent at man fant Lego på tilbud, men nå finner man ofte Lego leker som selger dårlig og som må dumpes til nedsatt pris. Ungene vil heller ha dataspill.

På lik linje med mange av digi.nos lesere er jeg en teknologi interessert far. Det mangler ikke på tekniske duppedingser i vårt hjem og hvis noe regnes som for barnslig for far i huset, så er det en naturlig presang til en av ungene. Det medfører naturlig nok ekstra interesse for dataspill og internettsurfing hos ungene.

Denne sommeren var det imidlertid ikke dataspill eller overdreven mengde nettsurfing som resulterte i den vrangeste ungen når leken måtte avsluttes for kvelden.

Det var en enkel liten leke som består av en hyssingstump med en klesklype festet i enden, som sto for. Sammen med en bøtte og et knust blåskjell var det leketøyet som danket ut dataspill.

Ungene ble så ivrige på å fange krabber hele dagen at når kvelden kom så ville de ikke hjem. Minstemann slo seg vrang og hoppet ut og løp rundt bilen i et desperat forsøk på å få fange en krabbe eller to til. Morgenen etterpå snakket han i søvne om å fange krabber.

Tenk at en så enkel leke som en hyssingsnor og en klesklype kan slå ut dataspill og teknologi som har kostet mange millioner å utvikle.

Sommeren er ikke over ennå, så har du vrange unger som tilbringer solskinnsdagene foran TV-skjermen eller internett så er det ikke for sent å ta dem med på å fange krabber.

2 kommentarer:

børge sa...

Velkommen tilbake Anders! Jeg drev akkurat på og lurte på om jeg skulle fjerne deg fra bloggrollen min, men så dukka det opp en post i siste øyeblikk.. :) Er du tilbake for godt?

Anders Brenna sa...

Jeg håper vel egentlig det, men det har desverre blitt lenge siden sist.

Har nå nytt min lengste sommerferie noensinne.

Utfordringen min er litt hva jeg egentlig skal skrive om i bloggen min fremover. Tenker i rettning av at jeg kanskje kan skrive mer om ting som ikke har med IT å gjøre. Det gjør jeg jo på fulltid hver dag.

Vi får se, men jeg savner å være endel av online miljøet rundt blogging.