Tanker fra en tenkende tenker

onsdag, mars 22, 2006

Om patenter

I dag skrev jeg en kommentarartikkel om patentering av programvare. Det er et tema jeg ofte har skrevet om her på bloggen min, men det er første gang jeg har skrevet om det som en del av mitt yrke.

Nå har det begynt å skje endel ting i USA. Det begynner å gå opp for amerikanere hvor tragisk og hvor farlig det er med et patentsystem slik de praktiserer det.

Den amerikanske forfatteren Michael Crichton hadde 19. mars en glimrende kronikk i New York Times om hvor galt det har bært av sted med det amerikanske patentsystemet. Om ikke lle har lest bøkene hans, så tror jeg nok de fleste har sett filmer basert på dem. Et eksempel er Jurassic Park.

2 kommentarer:

tone salvesen sa...

Hei!

Jeg skriver en stor eksamensoppgave på universitetsnivå, og trenger bloggere som informanter til mitt arbeid. Det er 10 spørsmål, først og fremst spørsmål om blogging generelt, hvorfor du blogger, hvilke temaer du blogger om etc. Du velger selv hvor detaljert og nøyaktig du vil svare.


Kunne du vært interessert i å bli en blogg-informant?

Mail meg om du er interessert!

Mvh
/Tone Salvesen
blogging2006@gmail.com

Student i Medie- og kommunikasjonsvitenskap

Akademikeren sa...

Det verste med dette er jo at det faktisk struper den kapitalismen det skulle støtte. Noen ganger må kapitalismen rett og slett beskyttes mot seg selv.

Eller kanskje ikke; dette er jo et resultat av reguleringer. Uten patentlover, ingen patenter...og dermed fri innovasjon?