Tanker fra en tenkende tenker

tirsdag, januar 03, 2006

Podcast vekking

I går investerte jeg i en ny vekkeklokke. Med en kostnad på 149 kroner ga den en rask ROI (Return on Investment) med tanke på at jeg forsov meg en time på årets første arbeidsdag og at jeg har har en timeslønn på mer en klokkeprisen.

Vekkeklokken har innebygd radio, men det er jo litt passe. Jeg vil ha en Podcast vekkeklokke, slik at jeg kan høre på den typen programmer som jeg liker. Kanskje kan det åpne for at noen lager et spesialisert program for vekking?

En slik vekkeklokke må:
* Vise klokken (naturlig nok)
* Stille inn alarm (ikke unaturlig det heller)
* Ha innebygd podcatcher programvare og WiFi (så den kan koble til internett og laste ned programmene)

En alternativ løsning er selvsagt en bærbar MP3 spiller med alarm på, men jeg vil ha en løsning som laster ned nye program. Hvis jeg selv må laste ned kvelden i forveien og konfigurere hvilket show som skal spilles av så blir det for tungvint. Det skjer endel der ute i verden og jeg vil høre om det morgenen etter. Det blir omtrent som med frokost TV, bare at jeg selv får velge hva slags innhold jeg vil ha, samt at jeg slipper å få nyhetene gjentatt om igjen og om igjen.

En slik morgensending vil også være lettere å lage for privatpersoner, da den kan lages kvelden i forveien etter at ungene har lagt seg.

Så vidt jeg vet finnes det ingen god løsning for en slik vekkeklokke i dag. En løsning ville selvsagt være å sette opp en eldre PC til å ta seg av dette, men det er ikke et fullgodt alternativ i lengden. Det blir en dyr og klumpete løsning. Med tanke på at jeg bare er ute etter en boks som klarer å kombinere internett og lyd, uten den fordyrende skjermdelen så burde dette være mulig å få i en løsning til godt under tusenlappen. Ut i fra hva slags teksniske komponenter som er nødvendig burde det være mulig for en leverandør å komme ned i ca. 500 kroner og allikevel ha en OK margin.

Om jeg blir flinkere til å stå opp når jeg hører podcast sendinger enn når jeg hører vanlig radio gjenstår selvsagt å se.

1 kommentar:

Johan Almqvist sa...

PodCast-radio finnes allerede, men det er meget dyrt...