Tanker fra en tenkende tenker

torsdag, desember 15, 2005

Rykte: Google kjøper Opera

Tidligere denne måneden gikk det et rykte om at noen ønsket å kjøpe Opera Software. Så har det vært litt stille, men nå sier ryktene at det er Google som er interessert.

Selv har jeg ingen viten om dette, men jeg synes det hørtes såpass interessant ut at jeg vil kommentere det litt.

Google brer seg utover i turbofart. Det har flere ganger gått rykter om at de vil komme med en egen browser, men det har ikke slått til. Søkegiganten jobber mye med å profilere Firefox browseren og har blant annet et eget referral program der de deler ut 1$ for hver konvertering til Firefox med Google extension. Således kan man konkludere med at de ikke er interessert i enda en browser. På den andre siden har Google og Opera sammarbeidet i mange år. Den reklamefinansierte utgaven av Opera leverte Google annonser, og Opera henter fortsatt mange reklamekroner gjennom Google besøk initiert fra webbrowseren.

Opera er sterkest på mobile enheter. Det vil definitivt bli et viktig marked også for Google. Så vidt meg bekjent har ikke Firefox en god løsning for smarttelefoner og Pocket utgaven av Internet Explorer er direkte tragisk.

Begge selskapene har noen fellestrekk i måten de fokuserer på brukeropplevelsen og i deres teknologifokus. Opera har i mine øyne de enkleste og beste funksjonene og det beste grensesnittet. Tilsvarende er Google også best på å lage enkle brukergrensesnitt og nye funksjoner som er enkle å ta i bruk. Begge selskapene er veldig forskningsintensive og dyrker frem sine teknologer.

I mine øyne bør det være en god match hvis ryktet er sant. Jeg tror heller ikke at Opera grunderne eller de ansatte ville tatt hatten sin og gått i sinne og frustrasjon ved et eventuellt oppkjøp. Det er jo ofte et faremoment når teknologisselskaper kjøpes opp.

Er ryktet sant? Kanskje/kanskje ikke? Selv om det skulle være sant så betyr jo ikke det nødvendigvis at det blir en avtale heller.

5 kommentarer:

Espen sa...

Spennede er det jo uansett!

Kent sa...

Hmm hvis jeg hadde hatt sparepenger så hadde jeg lagt allle sammen i Opera aksjer nå i hvert fall...

børge sa...

"Så vidt meg bekjent har ikke Firefox en god løsning for smarttelefoner"

Mozilla, mener du vel. Joda, det har de:

Minimo

Anders Brenna sa...

Takk Børge!

Minimo 0.11 er nå installert på min Qtek 9090.

børge sa...

Bare hyggelig! :)

Hadde vært kult om du skrev et innlegg om hva du syns om den etter at du har fått prøvd den en stund.