Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, desember 17, 2005

The Disco Detective

Eldstemann er svært så filminteressert og nå er han i gang med machinima filmskaping ved hjelp av The Movies spillet.

Han kunne tydeligis ikke vente. Dagen han fikk lønn fra NRK for å delta i et ungdomsprogram for radioteateret så bar det rett bort i butikken. Det at spillet sto på ønskelisten hans som var distribuert til oss og resten av slekten var ingen hindring. Ei heller at det bare er en uke til jul og at jeg allerede hadde kjøpt det. Jaja. Er man så interessert så er det vel ikke mulig å være så tålmodig.

The Movies er et spill hvor man leder et filmstudio gjennom mange år. Som så mange andre spill innen denne sjangeren (Themepark o.l.) gjelder det å holde styr på alt. Gullegget her ligger imidlertid ikke i driften og administrasjonen. Man kan sette sammen filmene sine selv og så publisere dem på internett. Desverre må man spille spillet istedenfor å bare lage filmer.

Når man legger ut filmene sine kan man tjene virtuelle penger som igjen kan brukes til å kjøpe nye effekter. F.eks. er det populært i disse dager å kjøpe inn julenisse rekvisitaer for å lage julefilmer. På denne måten kan spillet videreutvikles kontinuerlig.

Spillet er tydeligvis både fengende og lærerikt. Jeg har ikke prøvd det selv, men har sett på mens han og mellomstemannen vår har sittet sammen for å finne ut av det hele. Foreløpig er ikke resultatene det helt store, men potensialet er der. Jeg ser allerede at han begynner å få en bedre forståelse av hvordan det hele fungerer når man setter sammen en film. Han har jo også litt forståelse fra før av. På teatergruppen han går i lærer de å lage manuscript og sammen med klassekamerater løper han rundt i nabolaget og filmer med digitalkameraet mitt. I den virkelige verden har han imidlertid støtt på noen produsent problemer. Det er mange som skal delta og det blir vanskelig/umulig å fullføre scenene når det alltid er noen av klassekameratene som ikke kan. Forhåpentligvis gir dette spillet mye av den samme lærdommen uten disse begrensningene.

Desverre har produsenten av spillet lagt seg på en restriktiv copyright linje. Man eier selv rettighetene til "filmen" man lager, men Linonhead eier figurene, lydeffektene og det andre. Det gjør at man kan ikke selge filmen videre hvis noen blir så flinke at det blir aktuellt. Da må man eventuellt lage filmen på nytt med andre effekter. Det kan man fordi man selv beholder rettigheten til storyen. Ganske dumt.

Jeg husker at Drew Carrey en gang laget en hel episode av sitt show ved hjelp av The Sims. Med The Movies burde det være potensiale for at mange klarer å lage hele serier i ren machinima.

Selv uten å selv ha spilt spillet tror jeg allikevel at jeg kan anbefale det. Ta gjerne også en titt på guttungens "mesterverk" her. Den mest lovende av disse tre er nok "The Disco Detective". Når han finner ut av de tekniske detaljene tror jeg dette kan bli en artig story etterhvert.

Ingen kommentarer: