Tanker fra en tenkende tenker

tirsdag, november 08, 2005

Forbanna printer

Kan designerne av HP LaserJet 3380 vennligst møte ved helvetes porter snarest?

Det er bare et sted hvor Murhy's lov gjelder mer enn for datamaskiner, og det er for printere. I morges fikk jeg oppleve et finurlig lite problem med en multifunksjons laserprinter som jeg egentlig er ganske så fornøyd med.

Et overhead ark (riktig type, for laserprintere) satte seg fast inne i printeren. Normalt burde ikke dette være noe problem. Det skal bare være å åpne luka, ta ut toneren og dra frem arket. Det gikk ikke denne gangen. Arket hadde surra seg fast rundt den ene trommelen og det var ikke mulig å nå den. Jeg begynte derfor å skru. Og det ble mange skruer etterhvert, og den ene var vanskeligere tilgjengelig enn den andre. Til slutt lå det litt over 30 skruer rundt bordet. Fikk du med deg det tallet? Litt over 30 skruer!

Jeg nekter å tro at jeg er den eneste som har opplevd at arket setter seg fast på den måten, og det forundrer og irriterer meg derfor voldsomt at man har gjort det så krøkkete å ordne opp i det. Tiden jeg brukte på å fikse printeren var ikke verdt det, men det gikk en faen i meg på at det arket skulle ut! Det måtte faktisk en tang til på slutten. Når jeg da endelig hadde fått arket ut etter noen timer(!) så bestemte jeg meg tilslutt for å sette den sammen igjen. Utrolig nok fant jeg ut av puslespillet og den virker faktisk. Noen skruer er det til overs, men det får så være.

I min bransje sier man gjerne at det er tre ting man bør unngå å sitte med ansvar for på en IT-avdeling fordi man bare får oppmerksomhet når noe går galt: backup, printere og lisenser. Dagjobben min er lisensadministrasjon og tidligere jobbet jeg mye med printerløsninger. Legg så til at madammen er ansvarlig for backup systemene på jobben sin og det danner seg et bilde av en stakkars IT-familie som trenger trøst og en klapp på skulderen innimellom.

5 kommentarer:

André sa...

HP er snille... Det er Xerox som er ille. En av Phaser skriverne deres (høres ut som et våpen fra Star Treck) har over 50 skruer for å bytte en vifte!

Anders Brenna sa...

Jeg får nesten litt dårlig samvittighet for å henge ut en skriver jeg har vært veldig fornøyd med. HP LaserJet 3380 er en meget god skriver som jeg har anbefalt tidligere og som jeg fortsatt anbefaler (bare ikke i går).

Den er billig, relativt rask, den kopierer og scanner (med arkmater for å kunne ta en hel bunke av gangen) og den har faks. Jeg misliker sterkt blekkskrivere, så dette er et naturlig førstevalg for meg.

Samtidig så står jeg for kritikken min. Det er en designfeil at man må bruke flere timer på å demontere en skriver for å få ut et ark som har satt seg fast. Det er nok ikke ofte at det setter seg så grundig fast som jeg opplevde, men det har helt sikkert skjedd flere ganger. Deignere av printere må ta ordentlig hensyn til denne problemstillingen.

Jeg ble direkte overrasket over at jeg faktisk fikk satt den sammen igjen.

Ellers så er jeg helt enig i at Xerox er verre. Når jeg tidligere jobbet mye med printere foretrakk jeg HP LaserJet og Lexmark Optra seriene. Med mindre noen kommer med noen overbevisende argumenter, så er de fortsatt mine favoritterr.

Anonym sa...

Akkurat nå er det 4 rekalmer for printere over posten din om forbanna printere..
Måtte bare komentere det:)

Bjørn Anders Jørgensen sa...

trøst, trøst, klapp, klapp

Det største marerittet må nå beskrives som mal/makro ansvarlig i Word/Office.
Gjerne med noen tusen linjer udokumentert kode, nedarvet etter flere generasjoner office,
og marger og headere hardkodet i malen,
slik at malene må programmeres for hver enkelt printertype eller kanskje også hver enkelt driver versjon.

Øyvind sa...

Ler fortsatt ved tanken på synet av deg som løper rundt, svett og vill i blikket, hylende i triumferende jubel over endelig å ha beseiret overheadarket.

La merke til at noen tok bilder mens det sto på som verst. Disse burde legges ut snarest.