Tanker fra en tenkende tenker

tirsdag, september 27, 2005

Rett sted til rett tid

-For å være på rett sted til rett tid, må man være på flest mulig steder til flest mulig tider.

Sitatet plukkket jeg opp på Venture Cup kåringen for noen uker siden. Sitatet kom fra Fredrik Halmøy Wisløff, som holdt en presentasjon av hvordan deres andreplass fra 2004 hadde hjulpet dem videre i oppstartsfasen av deres selskap. Det er mulig han har plukket opp sitatet fra noen andre igjen, men jeg velger ihvertfall foreløpig å kreditere ham med det.

Sitatet setter fingeren på nettverksbygging. Alle har hørt at det er viktig, alle vet at det er viktig og stadig flere bedriver det aktivt. Jeg f.eks. er medlem av Grunderskolen Alumni, en studentorganisasjon for oss som har gått Grunderskolen. Hvis noen i det nettverket spør meg om noe, så prøver jeg så godt jeg kan å hjelpe til uten å be om noe for det. Det gjør de andre også og vi drar god nytte av å trekke på hverandres kompetanser og videre nettverk. Vi er genuint interessert i å se hverandre lykkes.

Et annet sted jeg driver nettverksbygging er her, på bloggen min. Jeg skriver fordi jeg liker å skrible ned tankene mine, men en nyttig bieffekt er at jeg har kommet i kontakt med endel interessante mennesker også. Mange av dem har jeg enda ikke møtt, men det blir forhåpentligvis bedre til helgen når vi samles på Bloggforum førstkommende lørdag.

Det er ikke så lett å holde orden på nettverket sitt til enhver tid. Jeg prøver å legge inn kontaktene i Oulook, men er ikke helt konsekvent på å gjøre det. For en stund siden prøvde jeg aktivt å bruke LinkedIn systemet til dette, men foreløpig har det vært mer et interessant eksperiment med spennende software, enn reell nytteverdi.

Ellers så er det vel egentlig bare å oppføre seg pent og holde kontakt med gamle venner og kollegaer. På fredag skal jeg treffe gamlegjengen fra de(n) gang(ene) jeg jobbet i NettSpesialisten (kjøpt av Alliane). Der skal jeg i hvertfall holde kontakt, så får vi se hvordan det går med å oppføre seg pent.

Så for tiden er jeg flest mulig steder til flest mulig tider. Det tar sin tid, men det er gøy og kanskje blir det også nyttig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Denne gangen er det ikke din orddeling: Ser på google-reklamen "Gratis båt annonse" :)
Hvordan skal man kunne vite om det er annonsen som er gratis eller om det er annonser for de som vil gi bort båter? :D