Tanker fra en tenkende tenker

søndag, juli 17, 2005

Kaptein Sabeltann

-Hiv og hoi! Snart er skatten vår, så kan vi ta det rolig de neste 100 år.

Minstemann hadde sett frem til sommerens høydepunkt i lang tid. Hver dag sa han mange ganger at vi skulle besøke Kaptein Sabeltann, og denne uken tok vi en to dagers tur til dyreparken for å besøke kongen av havet.

Mange er kritiske til Terje Formoes pengemaskin og synes ikke noe om det. Jeg derimot er svært begeistret for Kaptein Sabeltann og synes det er flott at man kan bli rik på å skape et slikt fenomen også i Norge. Det befrir oss ihvertfall fra Vibeke Løkkeberg syndromet (folk som lager "filmkunst" for seg selv uten å bry seg om hva publikum mener). At en av sangene på den norske singstar var en Sabeltann låt var bra for det fikk minstemann til å også bli med. Det var derimot skuffende at de valgte en av sangene minstemann ikke kan.

Dagen startet ikke så bra. Minstemann var syk og kastet opp. Vi ble derfro litt forsinket på reisen og var bekymret for at turen skulle bli ganske så slitsom. I løpet av turen spøy han 5-6 ganger og rene skift forsvant raskt. Så fort vi kom frem, og han fikk se Kaptein Sabeltann ble han imidlertid rakst frisk. Ganske utrolig egentlig, men det var godt for det ble en lang og slitsom dag.

Det ble en rask innsjekk på hotellet (2.055kr for en natt!) og deretter bar det inn på dyreparken. Minstemann var bare interessert i Sabeltann så vi gikk rett dit. Der fikk han en Sabeltann hatt og en sabel og så bar det inn på en av teaterforestillingene. John Benløs, verdens nest minste sjørøver, var ikke den tøffeste sjørøveren verden har sett, men han var da morsom. I løpet av showet fektet han et sekund med vår lille gutt, og det har han skrytt av hver dag nå. Det er ikke mye som skal til for å more en liten gutt. I det vi gikk ut fra teaterforestillingen var det allerede et nytt show på gang utenfor. Kaptein Sabeltann, Pelle, Benjamin og Langemann var i full gang utenfor. Stemingen var høy blant barna.

Etter noen timer i Sabeltanns verden var det endelig på tide å se noen av dyrene. Det var greit nok, men jeg har vel vært i nok dyrehager for min del. En tur innom tivoliområdet tok vi oss også tid til, men det var kun for de minste. De to eldste synes ikke det var mye spennende der.

På kvelden var det fullt show med Kaptein Sabeltann på amfieteateret og det gikk rett hjem hos både den yngste og de eldste. Minstemann var så spent på dette at han holdt seg våken helt til en halvtime etter midnatt uten å sove på dagen. Det sier litt med tanke på at han enda har noen dager igjen til han fyller fire år.

Dagen etter ble det litt mer tid til å besøke dyrene og til å ta en tur til Kardemomme by. Det var tydelig at det var vi foreldre som dro med ungene ddit fordi vi har vokst opp med Kasper, Jesper og Jonatan på kasett. Ungene hadde knapt hørt om det, men det var profft og virkelig artig å tilbringe noen timer der.

I løpet av dageen måtte vi selvsagt en ny tur innom Sabeltanns verden for å tilfredstille minstemann. Vi avsluttet da også dagen med en reise med Kaptein Sabeltann's båt, den Sorte Dame. Det var stas.

Alt i alt så er jeg ganske imponert over dyreparken i Kristiansand. De har tydelig tatt noe inspirasjon fra amerikanske parker uten å slippe det norske særpreget. For de som har små barn kan jeg varmt anbefale en tur. For de eldre er det derimot litt for tamt. Vår trettenåring kjedet seg i store perioder.

Ingen kommentarer: