Tanker fra en tenkende tenker

fredag, juli 01, 2005

Hackers & Painters

Paul Graham er en interessant mann med interessant bakgrunn og interessante tanker. Han har en doktorgrad i IT, men har også studert mailing. Han ble rik på å starte ViaWeb, som var en av de første webapplikasjonene og som ble solgt til Yahoo, han jobber med å lage et nytt programeringsspråk og han skriver veldig interessante artikler.

Jeg har nettopp lest ferdig boken hans Hackers & Painters. Det er en samling av artikler han har skrevet, som han også har lagt ut gratis på sin hjemmeside. I disse artiklene går han igjennom forskjellige temaer som hvorfor nerder er upopulære, hvordan skaffe seg velstand, hvordan programmeringspråk fungerer, hvordan bekjempe spam, hvorfor det å ansette folk er utdatert og gammeldags og mye mye mer. Etter å ha lest et par av dem online, synes jeg de var så bra at jeg kjøpte boken for også å kunne ha artiklene hans i bokhyllen min.

Mye av det Paul Graham skriver er ren kritikk mot sånne som meg, som foretrekker å programmere i Visual Basic.Net. Allikevel leser jeg beundrene videre. Denne mannen er smart, han kan mye og han liker å formidle sine ideer, erfaring og kunnskap.

Alle er vel ikke like ivrige til å lese som meg, men de kan da også høre et av hans foredrag hos ITConversations. Det har tittelen Great Hackers og anbefales på det sterkeste.

Boken hans finner du hos Amazon. Les og nyt.

2 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Hans tekster er relevant innenfor et snevert område som er nokså uinteressant ellers. Makan til mangel på personlighet, og dette eksporterer han videre og folk "is eating it up".

Hans oppfatning om kunst og skriving er helt bak mål, en tilnærmingsmåte meget typisk for forretningsfolk. Jeg tror ikke han engang kom inn på den skapende prosessen overhodet.

Håpløs type.

Anders Brenna sa...

Hehe!

Her er nok vi kraftig uenige. Nå vet ikke jeg hvilke eller hvor mange av hans artikler du leste, men denne fyren mangler så absolutt ikke personlighet.

Han er nok mer teknolog enn kunstner, samtidig som han også er mer teknolog enn forretningsmann. Jeg står fast på at han skriver noe av det mest interessante man kan lese på nettet i dag.