Tanker fra en tenkende tenker

søndag, juni 12, 2005

Inngående linker

Hva kan vi gjøre for å øke leseserkretsen vår?

Bloggrevyen.com, ettellerannet.net og imperfektum.net er gode tjenester for de som aktivt leser blogger, men denne kretsen er ikke stor nok. Blogger kommer også høyt opp hos søkemotorene og det genererer en del nye lesere. Forhåpentligvis liker de innholdet såpass godt at de legger bloggen inn i nyhetsleseren sin.

Utenom dette stopper det litt opp. Vi trenger mer oppmerksomhet fra andre kanaler.

En metode som ikke alltid er så populær, er å skrive et innlegg på et forum og legge inn en link til bloggen sin. Jeg har gjort det et par ganger hos digi.no med blandet resultat (merk at jeg spurte digi.no om det var greit først). Best respons fikk jeg når jeg la en link direkte til en relevant artikkel. Når jeg bare la ut en generell link, var responsen laber (i begge tilfellene skrev jeg litt lengre saklige innlegg og skrev under med fullt navn.

Det beste ville nok være å skrive et innlegg som var så godt at mediene gjorde en egen sak av det. Det er lettere sagt enn gjort, men det lar seg gjøre. Hvis det ble flere slike tilfeller over en kortere periode, ville det gitt et generelt varig løft.

Så mange andre alternativer dukker ikke umiddelbart opp i mitt hode. Vi får bare fortsette slik vi allerede gjør. Da blir vi forhåpentligvis belønnet for vår innsats etterhvert.

En ting jeg forøvrig lurer på, er hvor mange lesere de mest populære bloggene har? Selv har jeg nettopp hatt en ganske god fremgang i det siste, så jeg ligger an til å få ca. 50 unike besøkende pr. dag denne måneden. Det vil kanskje dette ned litt mot slutten av måneden når folk tar ferie. Hvor mange lesere har dere?

13 kommentarer:

Tor Andre sa...

Gode kommentarer på andre blogger og tilbaketråkk som vekker interesse tror jeg er en sikker vei til mer oppmerksomhet. Jo mer du bidrar på andres blogger, jo flere lesere får du selv.

Terje Pedersen sa...

Tillater du ikke "backtrack"? Treghet i systemet? Eller vises dem bare ikke? Eller?

Blogg Markedsføring

Anders Brenna sa...

Som jeg kommenterte på din blogg, så støtter ikke Blogger.com trackbacks. Det er mulig å legge inn add-on komponenten Haloscan eller noe sånt, men det har jeg ikke fått gjort ennå. Så foreløpig får du legge inn en link manuellt i kommentarfeltet slik du har gjort. Fin oppfølgning, forresten.

Morten Magelssen sa...

Bjørn Stærk har angivelig 5-600 treff daglig. Min egen Morbus Norvegicus har ca. 50 per dag.

Anders Brenna sa...

500 treff er ca. 15.000 i måneden. Det er respektabelt. Godt å se at potensialet er såpass stort. Så får vi se hvordan det går med de forskjellige nisjene.

Jeg synes det hadde vært fint om Bloggrevyen og de andre kunne postet litt statistikk på hvor mange treff de videresender til de forskjellige. Kanskje jeg virker litt overfokusert på dette med besøkstall, men det ville vært en fordel å kunne fortelle pressen litt om hvor populært blogging er. Ikke bare at det er populært.

VK sa...

Dersom Stærk har 500-600 treff per dag, vet jeg om en annen norsk blogger som har større trafikk på bloggen sin enn ham. Hun skriver på norsk og kan neppe sies å være innenfor den innerste sirkelen av den norske bloggsfæren. Jeg er usikker på hvorvidt hun ønsker oppmerksomhet omkring disse tallene, ha meg derfor tilgitt at jeg inntil videre ikke linker til bloggen hennes i denne kommentaren.

Det som kunne vært interessant i tillegg til statistikken Brenna etterlyser, er en oversikt som antyder hvilke bloggtyper som leses mest. Stærks blogg er eksempelvis en tradisjonell, kommenterende blogg. Andre bloggtyper kan i denne sammenhengen være de personlige dagbøkene, gruppebloggene, fagbloggene og fiksjonsbloggene.

leif auke sa...

Jeg har 10 :), men vært i markedet i 1 uke, Det er mulig 8 av treffene er søkemotorer :)

Problemet vil øke når tilfanget av blogger øker, Enkel matematikk, det finnes en begrenset tidsresurs av oppmerksomhet.

Les forøvrig siste innlegg i bloggen min.

Det må tjenes penger, er det noen som tror bedriftene er klare for å betale for omtale!

leif@auke.no sa...

Aktive bloggere skulle slått seg sammen og startet blogporate.com

Blogg / corporate og skrevet på oppdrag bedrifts og virksomhetsblogger.

Det er sabla fin reklame og innynder til tillit.

Ikke så omfattende nyheter. Enkle merknader, ansettelser, produktlanseringer, resultatfremliggelser, nye kontorer. En hyggelig fortelling og hver bedrift... men bedriftene klarer ikke dette selv, de trenger noen skribenter som gjør jobben, og noen som maser etter nyheter.

Dette er reklamebyrå mat, men for bloggerne akkurat nå, er det mulig og stikke seg inn, fordi dette er et nytt format, og det vil ta litt tid før reklamebyråene og PR byråene oppdager fenomenet og formatet.

blogporate.com (eller no)

Anders Brenna sa...

Hvis noen har mer enn 500 om dagen så er det kjempeflott. Hvis vedkommende ikke vil ha den informasjon linket mot seg, så er ikke det noe problem. Jeg er mest interessert i å finne frem til hvor populære blogger er. Vi trenger ikke en rankingliste, men hvis tallene viser at det er kjempepopulært vil det bli en selvforsterkende effekt, noe som er bra.

Forslaget om noen litt kommersielle blogger høres i mine øyne bra ut.

Noen blogger jeg helt klart ville bidratt på hvis de ble opprettet ville vært:
ITBloggen.no
Grunderbloggen.no
Forretningsbloggen.no

Akkurat nå holder jeg meg til min egen, og det vil jeg vel fortsette frem til at jeg ser at det blir nok lesere til at det er verdt å legge inn den tiden som kreves.

Kim Stian Ervik sa...

For å få trafikk fra søkemotorer på de sakene man skriver, trenger man en god basis med lenker inn til sitt nettsted.

Har man 50 lenker fra forskjellige nettsteder, vil man fort oppdage at man får gradvis mer trafikk fra søkemotorer nesten uansett.

Morten Magelssen sa...

Anders, hvor mye penger får man for disse google-annonsene?

Anders Brenna sa...

Det vet jeg ikke. Jeg har ikke sett noe til noe penger ennå. Ambisjonene mine var å få nok til å kjøpe en utepils i sommer, men det har jeg ikke klart ennå. Det kreves nok et mye høyere volum før det lar seg gjøre.

Jeg leste at en av frilanserne i Wired har 250.000 lesere måneldig på sin private blogg. Det var nok til at han kunne leve av det. Jeg har nok litt igjen med mine i underkant av 1.500 i måneden.

Drikkeleker sa...

Det er bare å fortsette å skrive artikler, så vil besøkstallet og pengene øke etterhvert.

Man blir vel neppe rik av å blogge i norge, men det kan jo spe på litt.