Tanker fra en tenkende tenker

lørdag, april 23, 2005

Svømmestevne live på internett

Grorudmesterskapet i svømming ble arrangert av Idrettslaget Varg på Nordtvedt bad i dag. Arrangementet kunne følges live på internett.

Jeg var tidtaker, mens min mellomste sønn var deltager. Eldstemann var ikke med fordi han har et knukket håndledd.

Selv om Grorudmesterskapet er et lite lokalt stevne er det endel teknologi involvert. Vi har digital tidtakning og de som ikke er tilstede kan følge med live på internett. Der legges det ut et bilde av startområdet hvert 5 sekund, samt at man får se start og resultatlister.

Informasjonen lastes opp til internett via en ISDN linje, så det er litt begrenset med kapasitet. Det er jo ikke så lett å få tilgang til mer båndbredde for dette, for svømmehallene vil neppe investere i ADSL eller andre løsninger med sine altfor begrensede budsjetter. Her kan imidlertid UMTS komme til sin rett. Netcom har jo lansert en UMTS løsning med fast pris og det kunne vært interessant å sjekke ut. Med 384Kbit ville det vært mulig å laste opp live film, som så kunne streames fra en server. Når det er på plass gjenstår det bare å få en av de mange foreldrene som deltar til å stå og styre videokameraet.

Som med alt annet innen idrett arrangeres dette stevnet på dugnadsbasis. Hittil har løsninger for videooverføring og andre profesjonelle tjenester vært dyrt, men om ikke blir det forhåpentligvis både enkelt og billig. Da kan vi glemme NRK og TV2's sportsendinger en gang for alle. De sender jo nesten bare en idrett der folk løper rundt og sparker på en ball. Fotball kaller de det.

2 kommentarer:

Terje Pedersen sa...

Etter det jeg forstår så er Nordtvedt bad drevet av Oslo kommune. Hvorfor har dem så ikke knyttet dette anlegget til sitt eget nettverk? Det burde jo ikke kostet dem så mye.

Terje Pedersen sa...

Hadde en liten kommentar til jeg :)

Helt enig i at for mye av sendetiden på tv blir viet fotball. Jeg driver selv veldig aktivt innenfor korps, sitter nå som styremedlem i NMF Rogaland. Korps er et annet område av fritidsaktiviteter som blir viet veldig lite oppmerksomhet på tv. Så jeg også er vel egentlig på jakt etter gode ideer og innspill til å nå ut til et større publikum.