Tanker fra en tenkende tenker

tirsdag, april 05, 2005

Blog+RSS=CM?

Mange selskaper har innført Content Management (CM) systemer for å holde orden på informasjonen sin, men mange baserer seg fortsatt på å sende email til alle, eventuellt deler av bedriften. Det er ingen tvil om at et CM system er mer praktisk, men det har gjerne litt med ostnader og kompleksitet å gjøre. Små bedrifter har gjerne like stort behov som de større, men de har verken tid eller penger. Dessuten er det ofte vanskelig å få alle til å sjekke innom en eventuell portal ofte nok.

En enkel portal løsning kan bygges opp ved å kombinere blogger med RSS for å få oversikten. Mange bruker allerede RSS løsninger for å holde oversikten over nyhetsbildet og viktige informasjonssteder. Hvis alle ansatte ble pålagt å skrive innleggene i sin egen intern blog, og så kunne man legge inn RSS feeden i alles RSS leser. På den måten ville alt bli gjort tilgjengelig, nesten så enkelt som med email samtidig som alle fikk det med seg. Man kunne eventuellt også laget en enkel intern hjemmesideportal der alle bloggenes RSS ble aggregert og presentert.

Kostnaden for å gjennomføre dette burde ikke være mer en ca. 1 arbeidsdag, + litt tid til å forklare det hele for brukerne. Man kan gjerne sette opp interne løsninger, eller man kan bruke eksisterende blog tjenester. Selv bruker jeg f.eks. Blogger og der kan jeg velge at bare de som er medlem skal få lese bloggen. Andre blogtjenester eksisterer også, og har ofte mer og bedre funksjonalitet.

4 kommentarer:

Terje Pedersen sa...

God ide du :-) Etter at podcasting dukket opp ser det ut for at flere har fått øynene opp for bruk av rss til alternative formål. Det har nok dukket opp noen rss ideer i mitt hode også :D

dltq sa...

Inspirert av dette innlegget har vi i BlogSoft faktisk selv begynt å bruke blogger internt. Hvis ikke vi som "bloggproffer" bruker dette internet, hvem skal da gjøre det? :)

dltq sa...

"bruker dette internet" - haha, fin typo. ok, nå spammer jeg bare. beklager, Anders

Anders Brenna sa...

Artig at du leste dette gamle innlegget nå...