Tanker fra en tenkende tenker

mandag, mars 24, 2008

Nye blogger

Jeg har nå tatt skrittet vekk fra denne bloggen. Fra og med nå vil ikke denne bloggen bli oppdatert. Det ble således en kort periode med nye innlegg denne påsken.

Det betyr ikke at jeg slutter å blogge (igjen). Tvert i mot. Jeg har leid meg plass hos Mediatemple.com og opprettet to nye blogger som blir lagt på mitt eget domene, abrenna.com.

Den ene bloggen er en direkte videreføring av denne, og jeg har importert alle innleggene herfra. Den har addressen blogg.abrenna.com. De som foretrekker å bruke RSS-feeds kan abonnere på denne her.

Samtidig som jeg flytter over min norske blogg, oppretter jeg en til på engelsk. Den har nesten samme adresse, men URL'en staves med blog istedenfor blogg. De som ønsker å følge med på den kan gå til denne adressen: blog.abrenna.com

Det kan sikkert tenkes at det blir noe overlapp mellom de to bloggene, men i utgangspunktet ser jeg for meg å skille de ganske klart. Det er mye interessant å kommentere i en norsk sammenheng, mens andre ting kanskje er mer interessant for folk utenfor landet.

Jeg vurderte å skrive en felles flersprklig blogg, slik Olav Anders Øverbø gjør på Undercurrent, og som Eirik Newth nylig har begynt med, men jeg kom frem til at det ikke passet for meg.

Jeg har lenge vært en forkjemper for at flere må skrive om IT på norsk, men jeg har etterhvert fått en trang til å også skrive på engelsk.

I min jobb som journalist og redaksjonssjef i digi.no har jeg ved flere anledninger skrevet saker som jeg føler at burde vært tilgjengelig for langt flere enn norsktalende IT-folk. Noen eksempler på det:Mange andre eksempler finnes også. Selv om ikke alle legger merke til det, er digi.no faktisk ganske ofte blant de aller første til å rapportere om nye internasjonale nyheter. Vi har et ganske godt kontaktnett, og vi har fordelen av at vi ligger noen timer forran de amerikanske nettstedene.

Det å være først ute, er en viktig egenskap med nettaviser, men det er ikke den viktigste. Vi har også flere andre fordeler i forhold til papiraviser og andre medier, deriblant ubegrenset tilgang på plass. Vi kan skrive så omfattende som vi klarer, kun begrenset av tid og egen innsikt.

Med en liten redaksjon har vi ikke muligheter til å gjøre det hele tiden, men når vi gjør det er vi ofte langt forran mange andre større nettsteder. Det håper jeg på å synliggjøre litt gjennom min engelskspråklige blogg. Det er et hobby-prosjekt jeg gjør på fritiden, og min førsteprioritet er å skrive gode saker for digi.no. Når researchen er gjort, håper jeg imidlertid på å kunne bidra litt til det engelskspråklige IT-miljøet.

Ambisjonene er ikke altfor høye. Jeg vet av erfaring at det er vanskelig å skrive mye på fritiden, når man sitter hele dagen og skriver. Jeg begrenser meg derfor til å love at jeg skal skrive minst ett innlegg på hver av mine blogger hver uke. Hvis jeg har stor skrivekløe så kan det kanskje bli flere i perioder, som for eksempel i ferier.

Denne bloggen vil ikke bli oppdatert i tiden fremover, men den vil bli liggende her. De av dere som kommer innom vil se at Twitter-meldingene øverst blir oppdatert fortløpende.

Da gjenstår det bare å takke for følget så langt, og så håper jeg dere alle tar turen innom min norske og/eller min engelske blogg, og at dere legger de inn i deres RSS-leser. Vi snakkes!

2 kommentarer:

nerinossa sa...

Med en liten redaksjon har vi ikke muligheter til å gjøre det hele tiden, men når vi gjør det er vi ofte langt forran mange andre større nettsteder

dizi izle sa...

Thank you
süphe iffet