Tanker fra en tenkende tenker

søndag, september 25, 2005

Helgeblogging

Det har vært en hektisk uke og det er dedrfor først i dag at jeg har hatt tid til å blogge litt. Litt synd egentlig, da det er relativt få som leser bloggen min i helgene sammenlignet med ukedagene. Det å legge ut mange innlegg i helgen fungerer også dårlig. Da drukner de i den store mengden og det blir få lesere og dermed få kommentarer.

Kanskje er jeg litt fåfengelig som drømmer om en stor leserskare, men det er nå engang sånn at det er artigere jo flere som leser det en har skrevet.

Torsdag kveld denne uken deltok jeg på en innovasjonsworkshop med Innovatorium i regi av Grunderskolen Alumni. Der lærte vi litt om innovasjon og innovasjonsfokus som kan være svært nyttig også i etablerte bedrifter. Så skal vi prøve å bruke denne lærdommen i en case som vi skal gjøre for Tine sammen med studentene fra årets kull av Grunderskolen. Workshop'n var veldig lærerik og jeg gleder meg virkelig til å prøve å jobbe litt med dette sammen med Tine.

På fredag var jeg innom en spesialisert musikksjappe for å se etter noe fornuftig utstyr til å lage Podcasts. Jeg har slitt noe voldsomt med å få en ekstern mikrofon til å virke på min tablet PC og Castblaster. Tilslutt bestemte jeg meg rett og slett for å gi opp. Lydkortet mitt er tydeligvis for dårlig. Jeg får mikrofonen til å virke, men da klarer ikke Castblaster å kombinere deg jeg sier med lydsporene som skal mikses sammen. Oppgradering av drivere hjalp heller ikke. I butikken så jeg derfor på alternativer. En løsning var å kjøpe en ekstern FireWire boks med innebygd lydkort beregnet på opptak. Problemet er at min tablet PC ikke har FireWire inngang. Nå har jeg et FireWire PCMCIA kort, men hvis jeg bruker det får jeg ikke samtidig brukt UMTS kortet mitt. Eksterne USB-baserte lydkort skal vistnok finnes, men de er vist på vei ut da FireWire har en mer stabil overføring av data. Enden på visa blir at jeg kommer til å bruke min store laptop til Castblaster redigering av Podcasts. Så får jeg heller bruke tablet PCen og MP3 spilleren min til enklere opptak.

Det ser ut til at neste uke også blir hektisk, men kanskje jeg allikevel klarer å lage noen Podcast innslag på kveldene og også skrive noen blogginnlegg? Jeg håper da det så jeg ikke skuffer mine 35 faste lesere.

4 kommentarer:

hemo sa...

hmm... då er eg kanskje ein av 35, eg då :-) Eksklusivt!

Har du dette med at firewire overtar for USB på lyd frå nokon stad? Link?

Sjølv manglar eg støtte for Full Duplex i min laptop. Så når eg spelar inn lyd med mikrofon, får eg ikkje denne lyden ut igjen på hodetelefonutgangen.

Løysinga må bli å få tak i eit eksternt lydkort. Det finnes lydkort for USB2, men desse er som oftast meint til bruk med surround, etc.

Kva er det rette lydkortet/miksaren for ein som skal laga podcast?

Anders Brenna sa...

Jeg har ingen link på det. Det var han i butikken som sa det (husker ikke hva butikken het, men den var i en av gatene som går paralellt med Karl Johans gate). Vedkommende fremsto som en med både peiling og integritet. Blant annet anbefalte han meg å droppe å kjøpe noe utstyr til litt over 1.000kr fordi han mente det var unødvendig.

Jeg kommer uansett til å lete etter et USB basert eksternt lydkort. Til Podcasting er man jo ikke avhengig av ddet samme som profesjonelle musikere, så jeg tror det vil være mer enn godt nok.

dltq sa...

uff kommer det frem nå at jeg er en natteravn? faen.

Anders, du bør poste mer på bloggblogg også! Jeg lover å gjøre det samme.

Anders Brenna sa...

Jeg skal prøve å få postet litt på BloggBlogg...

Problemet er at jeg har dårlig tid, og derfor skriver jeg bare raskt uten korrekturlesning eller for å se om innlegget henger sammen.

På bloggblogg føler jeg at innlegget bør være litt mer renskrevet og det har jeg ikke hatt tid til i det siste.