Tanker fra en tenkende tenker

fredag, august 26, 2005

Ung og lovende

En dag gikk det plutselig opp for meg at det var lenge siden noen hadde sagt det om meg.

Den dagen jeg ble oppmerksom på det har det allerede blitt noen år siden. Mens jeg fortsatt fikk høre det husker jeg at jeg reagerte litt negativt, fordi jeg følte at det de egentlig sa var at jeg var litt umoden. Sett i ettertid, ville jeg nok likt å høre det noen ganger til. Det spørs nok.

Minstemann slo seg litt vrang i kveld når jeg skulle legge ham. Han var ikke særlig interessert i å pusse tennene, så når jeg bar ham inn på badet var det tydeligvis på tide å sutre litt.

-Du er en gammel gammel mann, sa han til meg.

Så der fikk jeg den. Sånn kan man vel si når man selv er ung og lovende, eller hva? Rart hva disse ungene plukker opp av uttrykk. Tidligere har han hatt litt vansker mellom å skille på om en leke er ødelagt eller gammel, så det er vel ingen tvil om intensjonen bak utsagnet.

Man er så gammel som man føler seg, sies det gjerne og de som sier det bruker det gjerne som et argument for at de egentlig er yngre enn de i virkeligheten er. For meg er det litt motsatt. Jeg har til tider følt meg litt eldre enn jeg egentlig er, og det er vel egentlig først nå at jeg føler at alderen min passer til mentaliteten min.

Så, hvor gammel er jeg egentlig? Tja, jeg er ikke så ung at jeg er ung og lovende, men jeg har da fortsatt langt igjen til pensjonsalderen. Kanskje vi skal la noen få prøve å gjette? De som kjenner meg utenfor bloggverdenen kan kanskje drøye det litt før de svarer.

De som gjetter bes også om å utlevere seg selv ved å besvare følgende spørsmål: Når var forrige gang noen omtalte DEG som ung og lovende?

4 kommentarer:

Asle Ommundsen sa...

Tror aldri noen har kalt meg «ung og lovende», men «barnslig», ja det har jeg fått høre.

Ut i fra bilde av deg i webloggen så tipper jeg du er 34 år?

Asle Ommundsen sa...

Høh! Jeg kikket på oversikten i «About me», og der står det at du er 31 år. Snakker om gjettekonkurranse, med fasit og greier. :-)

Anders Brenna sa...

Hmmm... Bummer!!!

Det er tydeligvis lenge siden noen omtalte meg som intelligent også. Det gikk ikke opp for meg før nå.

Anonym sa...

Det har vel ikke mye med intelligens å gjøre, men kanskje heller med å være distre? :-)

Forøvrig så er du kun ett år eldre enn meg. Jeg synes tredvetallet er fint jeg, og jeg føler meg egentlig ikke gammel, ikke uten at jeg blir oppmerksom på en av mine nye raskt voksende bilringer, da kan jeg føle meg litt gammel ...