Tanker fra en tenkende tenker

onsdag, mai 18, 2005

Er Bloggrevyen norsk eller engelsk?

Bloggrevyen er en svært god tjeneste for å finne frem til norske blogger. I motsetning til Imperfektum synes jeg den er veldig oversiktlig, selv om jeg også er glad for Imperfektum initiativet. Nå har det imidlertid begynt å bli mange engelske innlegg på Bloggrevyen, og det er jeg ikke så begeistret for.

Greit nok at det er nordmenn som skriver innleggene, men jeg foretrekker nå en gang å lese norske blogger på norsk. Det er selvsagt et begrenset nisje "marked", med relativt få lesere sammenlignet med potensialet i en norsk blog på norsk.

Kanskje kunne de som står bak Bloggrevyen skille mellom en norsk og en engelskspråklig utgave? Hvis ikke tror jeg at jeg foretrekker å finne ut hva andre norske blogger skriver på nystartede Ett Eller Annet.

Er jeg en særing som mener dette?

4 kommentarer:

Jarle sa...

Nei, jeg synes ikke du er sær. Bloggrevyen virker ikke spesielt godt markedsført og det kan virke som om Blogsoft selv bruker den for å pushe sine egne blogginger (sorry Per) ;-)

Jeg ville håpe at Bloggrevyen holdt seg til primært norske postinger og at man til og med gjore det til en regel at det kun skal være norske postinger der. Eventuelt at man utvider med engleske katagorier.

Amos Keppler sa...

Jeg trodde slikt tull var et tilbakelagt stadium. Dere onsker vel at norske sangere skal synge pa norsk oxo dere da...

For a gjore det helt klart: Jeg synes det er helt utmerket at det er engelske blogger her. Jeg foretrekker det faktisk. Det beste hadde vaert om alle hadde skrevet pa engelsk.

Anders Brenna sa...

Jeg har ikke noe problem med engelsk, tvert i mot. De fleste bøker jeg leser er på orginalspråket.

Tidligere hadde jeg en ganske annen mening. Da foretrakk jeg det meste på engelsk, og ville foretrukket at verden kunne samlet seg om litt færre språk slik at vi lettere kunne kommunisert med hverandre. Etterhvert endret jeg imidlertid oppfattning, og ble mer opptatt av at ting burde være tilgjengelig på norsk.

Forøvrig mener jeg at norsk burde videreutvikles med engelske uttrykk og skrivemåter. F.eks. er jeg svært negativ til det norske språkets sammensatte ord. Her mener jeg at vi burde gjøre det "lovlig" å også dele ord som i engelsk. Med dagens syntaks får vi altfor mange håpløst lange ord. F.eks. hørte jeg på TV at det er et norsk ord på hele 58 tegn.

Per sa...

Hei Jarle ;)

1.Bloggrevyen er ikke særlig godt markedsført. Jeg er ikke sikker på hvilken type markedsføring du mener, men hvis det er av den typen som koster penger, så er det rett og slett for at vi ikke har penger til det.

2.Bloggrevyen eksisterer jo for at folk skal "pushe" sine egne innlegg, og jeg regner med at det ikke utelukker oss selv om det er vi som leverer tjenesten?

Jeg syntes det er litt rart at du nevner det, for jeg pinger sjelden Bloggrevyen nettopp fordi jeg blogger på engelsk. Hva vi da evt. måtte pushe er beyond me.

Ang. språkproblemet så finner vi sikkert en løsning på det. Vi vil helst ikke utelukke noen p.ga språk, så vi kommer nok til å gå for en annen utvei. Vi vil helst ikke ha så mange regler.

Fortsatt god helg ;)